Testületi ülés volt Mezőnyárádon
Írta: Eleven Televízió   
2015. október 06. kedd, 14:47
alt
Szeptember 28-án délután 16 órától ült össze Mezőnyárád Község önkormányzati képviselő testülete, hogy összesen 6 napirendi pontot vitasson meg, illetve hozzon döntést ezekkel kapcsolatosan. Elsőként Bárdos József Szabolcs polgármester úr megállapította, hogy a testület határozatképes, majd ismertette a napirendi pontokat, amelyeket a testület tagjai egyhangúan elfogadtak.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az 1. napirendi pont a Települési támogatásokról és egyéb szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendelet módosítása volt. A képviselő testület úgy döntött, hogy a települési létfenntartási támogatást különös méltánylást érdemlő esetben is meg lehessen állapítani, melynek mértéke legfeljebb 200.000.-Ft-ig terjedhet. A különös méltányosságból megállapított települési létfenntartási támogatás egy naptári évben maximum egy alkalommal adható a kérelmezőnek, és a támogatásra való jogosultságról az önkormányzat képviselő-testülete dönt. A rendelet módosítását a testület tagjai egyhangúan elfogadták.
 
A 2. napirendi pontban a magánszemélyek kommunális adójáról szóló önkormányzati rendeletet fogadta el egyhangúan a testület. Új rendeletet megalkotására és a régi hatályon kívül helyezésére azért volt szükség, mert a B.A.Z. Megyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Osztálya a helyi adórendeletek felülvizsgálata során formai hiányosságokat állapított meg.
 
A 3. napirendi pontban a hatályos jogszabályi környezetnek megfelelő talajterhelési díjról szóló önkormányzati rendeletet fogadták el egyhangúan a képviselő testület tagjai.
 
A 4. napirendi pont az V. Mezőnyárádi Béka és Hal sütő- főző fesztivál és a III. Mezőnyárádi Pálinka mustrával kapcsolatos beszámoló elfogadása volt. Bárdos József Szabolcs polgármester úr ismertette a napirendi pontot, mert az előző testületi ülésen a képviselők kérték, hogy a soron következő ülésen tájékoztatást kapjon erről a rendezvényről. A beszámolót áttekintették, viszont annak elfogadását a következő testületi ülésre halasztották el.
 
Az 5. napirendi pontban a Mezőnyárádi Óvoda 2014/2015-ös nevelési évéről szóló beszámolót fogadták el egyhangúan a képviselő testület tagjai.
 
A 6. időszerű feladatok napirendi pontban a bölcsőde kérdését vitatták meg a testületi tagok. Az előző ülésen megállapodtak abban, hogy igényfelmérést kell végezni.
Azóta a felmérés elkészült és a következő eredményeket hozta:
A 2014. évben 12 gyermek született, a szülők 6 gyermek esetében igényelnék a bölcsődét, ketten pedig nemmel válaszoltak.
A 2015. évben 10 gyermek született, a 10-ből 8-nak igényelnék a bölcsődei ellátást ketten pedig nem jeleztek még ez idáig vissza.
 
Az idei év pozitív arányai miatt a testület tagjai úgy döntöttek, hogy következő lépésként annak kellene utánajárni, hogy a településen milyen formában lehetne bölcsődét üzemeltetni. Az egyik lehetőség szerint integrált formában, ami azt jelentené, hogy az óvoda épületében egy meglévő csoportban vegyes életkorú gyermekekkel foglalkoznának. A másik lehetőség, hogy egy külön csoportot kellene létrehozni az óvoda épületén belül, ahol csak a bölcsődés korosztállyal foglalkoznának. A két lehetőség feltételrendszere személyi, tárgyi, anyagi, technikai kérdésekben jelentősen eltér egymástól.
 
A továbbiakban a képviselő testület zárt ülésen tanácskozott tovább.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com