LEADER fórum Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2015. október 23. péntek, 09:55
A Dél-borsodi LEADER Egyesület elkezdte a Helyi Fejlesztési Stratégia tervezését, a térségben működő civil, vállalkozói és közszféra fejlesztési ötleteinek összegyűjtését.
Ennek keretein belül került megrendezésre október 22-én a mezőkeresztesi IKSZT-ben a Dél-borsodi LEADER Egyesület fóruma, amely több témát is érintett. Elsőként Majoros János a város polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket, majd Balázs János munkaszervezet vezető elsőként értékelte a 2007-2013-as időszakot, valamint beszámolt a ciklus folyamán megvalósult fejlesztésekről.
A következőkben a 2014-2020-as fejlesztési irányok bemutatásáról, LEADER Helyi Fejlesztési Stratégia tervezéséről esett szó. Az egyesülethez összesen 37 település tartozik, amelyekben összesen 691 millió forint pályázati forrás felhasználására lesz lehetőség. Fő fejlesztési irányok a gazdaság fejlesztésben a mikrovállalkozások fejlesztése, turisztikai szolgáltatások fejlesztése, bővítése, szolgáltatás fejlesztési intézkedések, civil szervezetek támogatása, hagyományőrzés, kézműves tevékenységek, népművészeti értékek ápolása, tájházak kialakítása.
 
Az előadás prezentációja ide kattintva letölthető, megtekinthető.
 
A fórumról készült teljes felvételt itt érhetik el.
 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com