Város Napja Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2015. október 29. csütörtök, 19:13
alt
Október 25-én vasárnap a mezőkeresztesi csatára emlékeztek Mezőkeresztesen a Város Napján. A rendezvény délután 13 órától vette kezdetét egy zenés felvonulással a város főutcáján. A megjelentek, a Dózsa György utca - Kossuth utca kereszteződésétől indulva az Emőd-Brass Fúvószenekar felvezetésével először a Lakatos József fafaragó mester által készített, a mezőkeresztesi csata emlékére állított szobornál helyezték el az emlékezés koszorúit.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Ezt követően a folytatták útjukat az iskolához, ahol a felállított színpadon elsőként a Kossuth Lajos Általános Iskola 7. osztályosai emlékeztek meg ünnepi műsorukkal a keresztesi csatáról. A műsort követően Majoros János Mezőkeresztes polgármester tartotta meg ünnepi beszédét, illetve köszöntötte Tállai András miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő urat. A polgármester köszöntő szavai után Tállai András ünnepi beszéde következett, majd sor került a Mezőkeresztes Közszolgálatáért díj átadására, amelyet idén Pecze Lajosné vehetett át.
 
Az ünnepség a Mezőkeresztesi Férfikórus műsorával folytatódott tovább, amelyet az iskola udvarán felállított emlékműnél történő koszorúzás követett. Elsőként Majoros János Mezőkeresztes polgármestere majd Tállai András miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő helyezte el az emlékezés koszorúját, majd a civil szervezetek és pártok koszorúi is elhelyezésre kerültek. A koszorúzást követően a Mezőkeresztesi Citera Zenekar zenés műsorát hallgathatták meg a jelenlévők, majd a Hungari Dzsebedzsebi Hagyományőrző Egyesület korabeli öltözet és fegyver bemutatója következett. A napot a Kiss Kata zenekar élő koncertje zárta.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com