Megemlékezés és koszorúzás '56 tiszteletére Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2015. október 28. szerda, 16:03

Az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 59. évfordulóján Mezőkeresztesen is ünnepi műsorral tisztelegtek a forradalom hősei előtt. A Himnuszt követően a Kossuth Lajos Általános Iskola tanulóinak műsora következett, amelyben zenés és táncos betétekkel színesített előadásukkal bemutatták a forradalom legfontosabb eseményeit.
Majoros János polgármester október 23-ról, mint a szabadság napjáról beszélt és megemlékezett azokról, akik életüket áldozták a hazáért, illetve a megtorlás elől menekülve Magyarország elhagyására kényszerültek.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A Mezőkeresztesi Kamarakórus műsorában - melyet Birtalan Judit karnagy vezényelt - elsőként  Lisznyai Kálmán: Ima a hazárért c. művét, majd Birtalan József által megzenésített "Szép ország a miénk" című Kányádi Sándor-verset hallgathatták meg a jelenlévők.
A megemlékezés végén az önkormányzat és a kisebbségi önkormányzat, valamint a helyi intézmények mellett a civil szervezetek és a pártok képviselői is koszorút helyeztek el az emlékműnél, és főhajtással
tisztelegtek a forradalom áldozatai, hősei előtt.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com