Ülésezett a képviselő testület Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2015. november 23. hétfő, 11:58
Havi rendes ülésre gyűlt össze Bükkábrány vezetése november 18-án 14 órai kezdettel. A nyílt ülés keretében hat napirendi pontot kellett megvitatniuk a képviselőknek.
Elsőként Szalai Szabolcs polgármester tett javaslatot a közmeghallgatás időpontjának kitűzésére. Régi gyakorlat a községben, hogy a közmeghallgatásra év végéhez közeli időpontban kerül sor. A polgármester a december hetedikei időpontot javasolta, amit a testület egyhangú igennel el is fogadott. Ezen a napon várják tehát a község minden lakóját a házasságkötő terembe 16 óra 30 percre a közügyek megvitatása céljából.
Másodikként a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz összegyűjtése közszolgálati szerződés elfogadását kellett jóváhagynia a tagoknak. Itt egyszerűbben fogalmazva a szennyvíz szippantásról volt szó. A 2016-os évben továbbra is Szilágyi Györgyhöz fordulhatnak majd a lakók ebben az ügyben. Lesz azonban egy jelentős változás. Az eddigi köbméterenkénti kiszállítási díj 1270 forintról 3000 forintra emelkedik. Ennek oka, hogy a jelenleg használt, a község határában lévő leürítő hely hatóságilag bezárásra kerül, ugyanis a figyelő kutak vízminőségét az illetékes hatóság nem tartotta megfelelőnek. Az önkormányzat próbált tenni a megszüntetés ellen, sajnos sikertelenül. Ennek okán a szennyvizet 2016. január 1-től Mezőkövesdre kell szállítani, ennek díjai pedig jelentősen növelik a költségeket. A testületi tagok egyhangúlag mondtak igent a 2016-os szerződés megkötésére.
Harmadik napirendben az önkormányzat következő évi éves ellenőrzési tervének megállapítását hagyták jóvá egyhangúlag a résztvevők.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Negyedik fő téma szintén a 2016-os évre vonatkozott: az éves településrendezési tervet kellett megvitatni. A polgármester elmondása szerint mintegy húsz hatósággal történt egyeztetés ebben a témában. Kisebb módosítások, hiánypótlások után minden engedély és jóváhagyás megtörtént, így nem kell külön környezeti vizsgálatot lefolytatni. A tervezet tehát készen áll a megvalósításra, ami ellenvetés nélkül megszavazásra is került.
Ötödik napirendben a következő évre vonatkozó kéményseprői szolgáltatás megszavazására került sor. Ezen a téren változás nem lesz. A szolgáltató továbbra is a Mezőkövesdi Városgazdálkodási Zrt. marad és az idei díjak sem változnak.
Az "Indítványok, javaslatok" témakörben Szalai Szabolcs beszámolt az elmúlt egy hónap jelentősebb eseményeiről. Elmondta többek között, hogy felavatásra és megszentelésre került a Kálvária temetőben felújított harangláb. Sor került egy felvidéki munkalátogatásra is, melynek során Kenyhec községbe utazott egy Ábrányi munkacsoport. Itt a helyi polgármesterrel együtt tanulmányozta a település és a mellette épült ipari park viszonyait. Ez jó például szolgálhat a későbbiekben Bükkábrány számára is.
Idén is lesz Falukarácsony, ennek időpontja pedig december 18-a 17 óra. A rendezvény sorozat a római katolikus templomban egy ünnepi koncerttel kezdődik majd, később pedig várják a lakosságot a hivatal előtti térre halászlével, forró teával, forralt borral és fényjátékkal.
Az időpont és a program jóváhagyása után a testület zárt ülés keretében folytatta a munkát, ahol segélyezési, kérelmekkel kapcsolatos, szociális és egyéb ügyekben születtek döntések.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com