A hétvégén fellobbant az első adventi gyertya lángja
Írta: Eleven Televízió   
2015. november 30. hétfő, 08:13
Folytatódott Mezőnyárádon a reggeli szentmisét követően az a 3 éve útjára indított hagyomány, hogy a templom előtt felállított adventi koszorút a település egy-egy intézményének dolgozói gyújtják meg, valamint ebből az alkalomból rövid műsorral is készülnek.
Advent az eljövetel, a várakozás és reménykedés ideje, a Karácsonyra való előkészület időszaka. A Karácsony előtti negyedik vasárnapon kezdődik és december 24-ig tart, így november utolsó hétvégéje már Advent első ünnepe. Erre az időszakra egyre többen készítenek adventi koszorút otthonukba. Kellékei egy fenyőkoszorú és négy darab gyertya.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A hagyomány szerint három darab lila és egy rózsaszín gyertyát kell elhelyezni a koszorún. A lila szín a keresztény hagyományban a bűnbánat színe. Az advent során ugyanis ugyanúgy önmegtartóztatással, bűnbánattal készülnek a keresztények a közelgő karácsonyra, mint tavasszal húsvét előtt. A négy vasárnapból a harmadik azonban kis szünetet jelent az önsanyargatás közepette, ekkor a küszöbön álló ünnep fölött érzett öröm kerül előtérbe. Ezt fejezi ki a rózsaszín gyertya. Az adventi koszorún elsőnek meggyulladó gyertya színe lila.
Az első gyertya meggyújtásának időpontja a hétvégére, vasárnapra esett. A reggeli szentmisét követően az óvodások és óvónénik kedveskedtek egy rövid kis műsorral a jelenlévőknek. A templom kertjében felállított koszorú első gyertyájának meggyújtását követően, meleg teával és egy kis süteménnyel kedveskedtek az összegyűlt híveknek.
 
 
Teljes műsor:
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com