Szederkényi Anna Nap a mezőnyárádi iskolában - teljes felvétel
Írta: Eleven Televízió   
2015. december 09. szerda, 01:00
alt
Idén is a hagyományokhoz híven, november 26-án, csütörtökön reggel 8 órától kezdődött el a mezőnyárádi iskolában a Szederkényi Anna Nap programja. Elsőként a névadó emléktábláját koszorúzták meg, majd az iskola tornatermében a gyerekek pályázatainak értékelésével folytatódott a nap.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az idei téma az "Ősz" volt. Ehhez kapcsolódóan történelmi témájú pályázatok, rejtvények és társasjátékok is érkeztek be pályamunkaként. Az értékelést követően a kulturális műsorral folytatódott a nap. Először az iskolainduló hangzott el, majd elsőként népi játékosok léptek a színpadra. Az ő műsorukat zongorajátékok, versek, zenés-táncos produkciók követték, de még énekszó is csendült fel a délelőtt folyamán.
 
Az ebédszünetet követően a délután bolhapiac várta a gyerekeket, majd a nagyobbak elsősegély bemutatón vehettek részt. 4 állomást járhattak végig, miközben különböző sérülések kezelését tanulhatták meg, illetve azt is megtudhatták, mit kell tenniük egy adott helyzetben, hogy megfelelő segítséget nyújthassanak. Ezzel párhuzamosan a kicsiket mesevetítés, és kézműves foglalkozáson bábkészítés várta az iskola új épületében.
 
A nap zárásaként, délután 15 órakor bábszínház vette kezdetét a kistornateremben, ahol a gyerekek székely népmeséket tekinthettek meg.


 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com