Meggyújtották a 3., örömet jelképező adventi gyertyát Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2015. december 17. csütörtök, 22:22
alt
A Magyarok Nagyasszonya Plébánia Karitasz csoportja sok szeretettel várt minden kedves érdeklődőt a "Harang zendül, ének csendül" című adventi koncertjére. Mezőkeresztesen délután 16 órakor kezdődött a rendezvény a Katolikus templomban. Elsőként Dr. Linczenbold Levente plébános köszöntötte a megjelenteket, majd az egri cserkész csapat meghozta a templomba a Betlehemi lángot, amellyel meggyújtották az oltárnál a 3. adventi gyertyát.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Ezután Mackó Mária Nemzeti örökség díjas népdalénekesnő előadásában hallgathattak meg a jelenlévők karácsonyi és vallási témájú népdalcsokrokat, amelynek végén a templom kijáratánál egy kis ajándékkal kedveskedtek a Karitasz szervezet munkatársai a megjelenteknek. Az adventi koncert után délután 17 órától került sor a Dózsa György utcai üzletsor előtt felállított városi adventi koszorú 3. örömet jelképező gyertyájának meggyújtására.
 
Elsőként a Szervita Gyermekotthon gyermekeinek műsorát tekinthették meg a jelenlévők, majd Majoros János polgármester ünnepi beszéde következett. A polgármester, szavaiban kiemelte a Betlehemi láng jelentőségét, a karácsonyra történő felkészülés fontosságát. Ezt követően Dr. Linczenbold Levente plébános úr köszöntő szavait hallgathatták meg a megjelentek. Majd Majoros János és Dr. Linczenbold Levente együtt, közösen meggyújtották a koszsorú harmadik gyertyáját a Betlehemi lángról. Az ünnepség a Harmatcsepp Óvoda Maci csoportosainak a Tél örömei című műsorával folytatódott, majd Nagy Józsefné adta elő Juhász Gyula Karácsony felé című versét. A rendezvényt a Szentistváni Gyönygösbokrétás Hagyományőrző Egyesület előadása zárta.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com