Falukarácsony Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2015. december 21. hétfő, 11:37
Bükkábrányban az idén sem maradt el a már hagyományosnak számító falukarácsonyi rendezvény.
Ebben az évben a római katolikus templom adott otthont az ünnepi eseménynek december 18-án este, melynek kezdeteként Szalai Szabolcs polgármester mondott ünnepi beszédet és fejezte ki jó kívánságait a község minden lakója számára.
Idén volt harminc éve, hogy 1985-ben megindult a bányászati tevékenység a település határában. Ebből az alkalomból az önkormányzat egy Szt. Borbálát, a bányászok védőszentjét ábrázoló szobrot ajándékozott a bányaüzem részére. Az alkotást a leleplezés után a Mátrai Erőmű Zrt. képviseletében Derekas Barnabás stratégiai igazgató vette át és köszönte meg. Ezt követő beszédében pedig a köszönet mellett kitért többek között a község és az üzem kölcsönös jó viszonyára, az együttműködés fontosságra. Az új szobrot Pálfi János plébános áldotta és szentelte meg.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az est további részében Udvarhelyi Boglárka és a Pesti Operett Társulat adott koncertet. Ennek során a dalok és híres zeneművek mellett karácsonyi és adventi versek is színesítették a színvonalas, minden résztvevőt megérintő előadást.
A nagy sikert aratott zenés óra után a polgármesteri hivatal előtti tére várták a község lakosságát. Az itt felállított betlehemnél vallási énekeket hallgathattak a résztvevők, közben pedig forró teával, forralt borral, sőt finom halászlével vendégelt meg mindenkit az önkormányzat, az érdeklődők pedig ünnepi fényjátékban is gyönyörködhettek.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com