Testületi ülés Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2016. február 02. kedd, 15:48
alt
Január 28-án került sor az idei év első képviselő testületi ülésére Mezőkeresztesen, reggel 8 órától, a hivatal házasságkötő termében. Ez alkalommal összesen 6 napirendi pontot vitattak meg a képviselők, majd hoztak döntést is ezekkel kapcsolatosan. A polgármester elsőként ismertette a napirendi pontok tartalmát, a képviselő testület tagjai egyhangú igennel fogadták el azokat.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az 1. napirendi pont A Helyi Építési Szabályzásról szóló 9/2008.(IX.25.) önkormányzati rendelet módosítása volt. Tóth Ábel jegyző úr ismertette a pont tartalmát, illetve elmondta, hogy még 2015. június 2-án indították el ezt a folyamatot. A rendelet a Mezőgazdasági Üzemi Terület szabályzásával módosulna. Az Ügyrendi Bizottság is tárgyalt ez ügyben és elfogadásra javasolják a rendelet módosítást. Ezt a képviselő testület tagjai egyhangú igennel fogadták el.
 
A 2. napirendi pont Mezőkeresztes Város Településszerkezeti Tervének elfogadása volt. Az Ügyrendi Bizottság tárgyalta és elfogadásra javasolta a Településszerkezeti Tervet, melyet a Régió Kft. készített el. A testület tagjai egyhangú igennel fogadták el.
 
A 3. napirendi pont Mezőkeresztes Város Településrendezési Terv módosításának kezdeményezése volt. Majoros János elmondta, hogy a volt kertészeti telep jelenleg egy erdős terület a város szélén, amely Berecz István vállalkozó tulajdonában van. Ezen a területen üzemi területet szeretne létesíteni, ezért kérte a területrendezési terv módosítását. Tóth Ábel jegyző úr ismertette a folyamatot, illetve elmondta, hogy egy 18.271 négyzetméteres területről van szó. A testület tagjai ezt egyhangú igennel fogadták el.
 
A 4. napirendi pont Mezőkeresztes Város Önkormányzat Képviselő-testületének és szerveinek 2016. évi munkaterve volt. Majoros János polgármester elmondta, hogy ezen a januári ülésen kívül, az évben még 6 testületi ülést terveznek. Tóth Ábel jegyző úr elmondta, hogy a 2015-ös évhez képest, most jobb helyzetben van az önkormányzat, mert a tavalyi évben csak a 2. félévtől tudtak tervezni, idén viszont a teljes évi tervet elkészíthették. Az Ügyrendi Bizottság is tárgyalt a témában, és szeretnék, ha a bizottságok a testületi ülést megelőző keddi napon le tudnának ülni megtárgyalni a rájuk vonatkozó témákat. Ehhez arra lenne szükség, hogy a testületi ülést megelőző héten kézhez kapják a rájuk vonatkozó írásos anyagokat. Ezt a testület tagjai egyhangú igennel fogadták el.
 
Az 5. napirendi pont Mezőkeresztes Város Önkormányzata és a Mezőkeresztesi Roma Nemzetiségi Önkormányzat közötti megállapodás jóváhagyása volt. Tóth Ábel jegyző úr elmondta, hogy 2015. január 1-től van a két önkormányzat között érvényes megállapodás, amelyet január 31-ig kell felülvizsgálni. A testület tagjai egyhangú igennel fogadták el a megállapodást.
 
A 6., egyebek napirendi pontba több dolog is beletartozott.
 
Elsőként Majoros János polgármester tájékoztatója hangzott el az óvoda és az iskola vonatkozásában az intézmények fenntartásának kérdéséről. Elmondta, hogy a környező települések az egyházak felé tettek lépéseket mint lehetséges fenntartók felé. Tájékoztatójában kiemelte, hogy az önkormányzat levélben megkereste a református és a katolikus egyházakat is a témában, de ezidáig még nem kaptak választ.
 
Másodikként azokról a lakossági bejelentésekről esett szó, miszerint a lakótelepre nem történik ebéd kiszállítás, pedig lenne rá igény. Majoros János polgármester ígéretet tett arra irányulóan, hogy utána fog járni a témának.
 
A továbbiakban a testület zárt ülésen tanácskozott tovább.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com