Ülésezett Mezőkeresztes város képviselő-testülete - vágatlan felvétel
Írta: Eleven Televízió   
2016. február 16. kedd, 12:05
alt
Február 11-én ülésezett Mezőkeresztes Város képviselő-testülete, a hivatal házasságkötő termében délután 13 órától. Ezen a napon összesen 8 napirendi ponttal kapcsolatban hoztak döntést.
Az 1. napirendi pont a 2015. évi költségvetési előirányzatok módosítása volt. A polgármester elmondta, hogy többek között a Heves Megyei Vízmű bérleti díjának változása miatt van szükség a módosításra. A testület tagjai ezt egyhangú igennel elfogadták.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A 2. napirendi pont a 2015. évi 4. negyedévben engedélyezett pótelőirányzatok elfogadása volt. Kocsordiné Barta Beáta, a pénzügyi csoport vezetője elmondta, hogy minden évben felmérést kell végezni az államkincstár részére. Az óvoda és az iskola létszámának változása miatt van szükség a költségek módosítására. Ezt a testület tagjai egyhangúan elfogadták.
 
A 3. napirendi pont az önkormányzat 2016. évi költségvetési rendeletének megtárgyalása volt. Majoros János polgármester elmondta, hogy az önkormányzat költségvetése sajnos forráshiányos. Továbbá az is elhangzott, hogy a bizottságok összevont ülésen korábban már tárgyaltak a témában. A Pénzügyi Bizottság álláspontja szerint a következő évben változtatásokra van szükség ahhoz, hogy megfelelő forrásokkal tudják az önkormányzat bevételeit növelni. Elhangzott a központi konyha felújításának fontossága is, amelyre a szükséges összeget már elkülönítették. Az Ügyrendi Bizottság, miután áttekintette az írásos anyagot, elfogadásra javasolta azt. A testület tagjai egyhangú igennel fogadták el.
 
A 4. napirendi pontban a saját bevételekről és az adósságot keletkeztető ügyletekből eredő fizetési kötelezettségekről szóló rendeletet fogadta el egyhangúan a testület.
 
Az 5. napirendi pont a közcélú munkák tervezése, feladatok meghatározása, rangsorolása volt. Majoros János polgármester elmondta, hogy a testület tagjai korábban már megkapták az erről szóló írásos anyagot. Továbbá az is elhangzott, hogy a 2015. évben 53 fő közmunkást foglalkoztattak a településen. 2016-ban is - hasonló létszámú közmunkás bevonásával - többek között járólapok és térkövek elhelyezését szeretné elvégezni az önkormányzat a településen. Ezt a testület tagjai egyhangú igennel fogadták el.
 
A 6. napirendi pont a 2016. évben tervezett önkormányzati rendezvények, programok áttekintése volt. A polgármester elmondta, hogy 5 millió 250 ezer forint előirányzati összeg lett elkülönítve önkormányzati rendezvényekre. A Pénzügyi Bizottság tárgyalt a témában és elmondta, hogy a rendezvényeknél a cél minél több ember megmozgatása, illetve a Mezőkeresztesről elszármazottak visszacsábítása egy-egy adott rendezvényre. Az Ügyrendi Bizottság is tárgyalta a témát. A testület tagjai ezeket egyhangú igennel fogadták el.
 
A 7. napirendi pontban az Ügyrendi, Oktatási és Kulturális Bizottság beszámolóját hallgatták meg a képviselők a vagyonnyilatkozat tételi eljárás eredményéről. Elhangzott, hogy minden bizottsági tag eleget tett az erre irányuló kötelezettségeinek és az eljárás rendben lezajlott. Ezt a testület tagjai egyhangúan elfogadták.
 
A 8. egyebek napirendi pontba több dolog is beletartozott.
 
Elsőként Majoros János tájékoztatója hangzott el arról, hogy a Május 1. téren lévő út az utóbbi idő csapadékos időjárása miatt szinte teljesen járhatatlanná vált. A napokban erről több bejelentés is érkezett. Így lehetősége nyílik az önkormányzatnak úgynevezett Vis maior pályázat benyújtására az út felújításához. 70 %-os támogatásra van lehetőség ezzel a pályázattal, amelyhez még 30 % önerőt kell biztosítani. 2,5 millió forint támogatást lehet ilyen formában megigényelni. A testület tagjai egyhangú igennel megszavazták a pályázat benyújtását.
 
Másodikként arról esett szó, hogy Mezőkeresztes Város Sport Egyesülete szeretné az idegenben játszandó sportmérkőzésekre történő kiutazáshoz igénybe venni az önkormányzat tulajdonában lévő egyik kisbuszt. A testület tagjai egyhangúan megegyeztek abban, hogy ki kell dolgozni egy rendszert, amelynek keretén belül írásos formában lehet megigényelni a kisbuszt.
 
A továbbiakban a képviselő-testület zárt ülésen tanácskozott tovább.
 
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com