Arany-napok a bükkábrányi iskolában
Írta: Eleven Televízió   
2016. március 06. vasárnap, 14:15
alt
Március 1-én és 2-án Arany-Napokat tartottak a bükkábrányi Arany János Általános Iskolában. Az iskola névadójának születési évfordulója alkalmából tartott rendhagyó napokon 40 perces órák és 20 perces szünetek voltak. Március 1-én reggel 8 órától az iskola énekkarának zenés műsora nyitotta meg a napot.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A szünetekben a gyerekek különböző játékokkal tölthették az időt, úgy mint a közismert Twisterrel, pinpong labda vivő versennyel körjátékokkal, de az iskola média szakkörösei még QR-kódos versfallal is készültek. Az okos telefonok segítségével beolvasott QR kódok alapján kellett a falra kiragasztott versek hiányzó sorait pótolni a vállalkozó szellemű gyerekeknek.
 
A 4. órában az alsó tagozatosok, az 5. órában pedig a felsősök vehettek részt az Arany-olimpián, az iskola tornatermében. A különböző ügyességi sorversenyeken a diákok pontokat gyűjthettek. A nyertes csapat névsora a tornateremben is kihelyezésre kerül. A nap végén került sor a minden évben, már hagyományosan megrendezésre kerülő Literatúra vetélkedőre, amelyen a felsősök vehettek részt. Idén 10 csapat nevezett a vetélkedőre, ahol többek között nyelvtani feladatokat kellett megoldaniuk, illetve rövid verseket írniuk.
 
A második napon reggel 8 órakor az ünnepi megemlékező műsor nyitotta a napot, melynek keretében megkoszorúzták Arany János domborművét. Ezt követően a szünetekben a gyerekek csapatokra osztva Arany-tallérokat gyűjthettek. Különböző feladatokat és rejtvényeket kellett megoldaniuk, illetve ügyességi versenyeken részt venniük, amelyekkel értékes pontokat, Arany-tallérokat gyűjthettek. A nap zárásaként az alsó tagozatos gyerekek mesevetélkedőn mérhették össze ügyességüket.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com