Víz Világnapja a mezőkeresztesi óvodákban
Írta: Eleven Televízió   
2016. március 23. szerda, 16:44
alt
Különféle izgalmas programok várták a gyerekeket, a mezőkeresztesi óvodákban, a Víz Világnapja alkalmából március 23-án, délelőtt. Mindkét óvodában elsőként a külön ebből az alkalomból kiírt pályázat eredményeit hirdették ki az óvónénik a gyerekek között. A kicsiknek a szüleik segítségével különböző hajókat kellett építeniük, amelyek aztán kiállításra is kerültek az óvoda folyosóján.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A József Attila úti óvodában ezek után, különböző állomásokat járhattak végig a gyerekek, ahol többek között átkelhettek a mocsáron, virágokat öntözhettek, horgászhattak, gyurmából és színes papírból halacskákat készíthettek. Illetve az egyik állomáson a "Nagy nap" című mesejátékot hallgathatták és tekinthették meg a gyerekek, amelyet az óvónénik adtak elő nekik. A bábelőadás után közös éneklésre is sor került. Illetve különleges, tiszta, úgynevezett Pí-vizet is kóstolhattak a gyerekek.
 
Ezzel párhuzamosan a Szentistváni úti oviban is zajlottak az események. A gyerekek itt a víz tulajdonságaival ismerkedhettek meg egy mese keretein belül, miközben a szőnyegről a mesében elhangzó tulajdonságoknak megfelelő képeket kellett felvenniük. Ezek után színes szalagok segítségével csapatokba álltak és így járták végig az állomásokat, ahol különböző, természetesen vízzel kapcsolatos feladatok vártak rájuk. Ilyen volt az udvaron a vízipisztollyal történő célba lövés. A gyerekek nagyon élvezték a különleges délelőtti foglalkozásokat.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com