24. Szépkiejtési verseny a mezőnyárádi iskolában
Írta: Eleven Televízió   
2016. április 10. vasárnap, 01:00
alt
Április 7-én immáron 24. alkalommal rendeztek szépkiejtési versenyt a mezőnyárádi Szederkényi Anna Tagiskolában. A verseny célja, hogy az alsó tagozatosok négy kategóriában, versmondó, prózamondó, mesemondó valamint hangos olvasás kategóriában mérhessék össze tudásukat. A megmérettetésre a délután 14 óra 30 perctől kezdődő megnyitó után került sor.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az idei évben is 8 iskola 59 tanulója vett részt a megmérettetésen. Mind a négy kategóriánál 3 fős zsűri értékelte a gyerekek előadását, többek között a hangsúlyozást és a közönséggel tartott szemkontaktust figyelték. Egy kis szünetet követően, mialatt a zsűri tagjai értékelték a meghallgatott előadásokat, került sor az eredményhirdetésre, ahol az első három helyezett könyvjutalomban részesült.
 
Az 1. és 2. osztályos korcsoportban, versmondó kategóriában első helyezett lett Tar Réka a mezőnyárádi iskola tanulója. A második helyezett Bedócs Flóra a tibolddaróci iskola diákja lett. A harmadik helyen pedig Suha József Gábor végzett, aki a szentistváni iskola tanulója. Ebben a kategóriában Dobos Pongrác Lászlót a bogácsi iskola diákját különdíjjal jutalmazták szép versválasztásáért.
 
Az 1. és 2. osztályos korcsoportban, mesemondó kategóriában első helyezett lett Szolnoki Laura a tibolddaróci iskola tanulója, és Varga Petra a mezőnyárádi iskola diákja szintén első helyezést ér el. Második helyen Dobos Bendegúz Tamás, a bogácsi iskola tanulója végzett. A harmadik helyezett pedig Magyar Bálint a tibolddaróci iskola diákja lett.
 
A 3. és 4. osztályos korcsoportban, a versmondó kategóriájában első helyezést ért el Bedőcs Hanna a tibolddaróci iskola diákja. Második helyen végzett Okos Laura a mezőkeresztesi iskola tanulója. A harmadik helyet pedig Dávid Liliána a bükkábrányi iskola diákja szerezte meg.
 
A 3. és 4. osztályos korcsoport prózamondó kategóriájában első helyezést ért el Varga Márk, a mezőkeresztesi iskola tanulója. A második helyezést Markó Ákos a tibolddaróci iskola diákja érte el. A harmadik helyen pedig Hankó Natália a vattai iskola tanulója végzett.
 
A 3. és 4. osztályos korcsoport hangos olvasás kategóriájának első helyezettje Kaló Csenge a bükkábrányi iskola tanulója lett. A második helyen Huszár Zsófia a bükkábrányi iskola diákja végzett. A harmadik helyezett pedig Török Pálma Virág a szentistváni iskola tanulója lett


 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com