Digitális Témahét a bükkábrányi iskolában
Írta: Eleven Televízió   
2016. április 11. hétfő, 20:58
alt
A digitális pedagógia elterjesztése és a digitális készségek fejlesztése, a gyerekek tudatos internethasználatának elősegítése manapság egyre nagyobb teret kap. Emellett kiemelt figyelmet kell fordítani arra, hogy a diákokat védjük az internet, a közösségi oldalak veszélyeitől.
Mindezek jegyében csatlakozott a bükkábrányi iskola az országos Digitális Témahét programjaihoz. Hétfőtől péntekig az órákon és a szünetekben is sok-sok program és feladat várt a résztvevőkre.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

A tanárok aktív órákat tartottak a gyerekeknek, a tanítási órákon minden lehetséges módon kiaknázták az informatikai eszközök, szoftverek és internetes oldalak által nyújtott lehetőségeket. A programokat széles körben reklámozták az interneten, az iskolában pedig egy projektfal készült.
Többek között tanulhattak az internet használatról és függőségről, szófelhőt készíthettek, a legkisebbek mesét illusztráltak egy kisfiúról, aki éppen számítógépet kapott. Élőben kapcsolódtak be egy győri iskolában tartott kísérletbe, meghallgathatták az iskolarendőr előadását.
Az iskola udvarára cipősdobozokból készült el egy óriási DTH felirat, amely a témahetet hirdette az arra járóknak, a tornaterembe pedig egy óriás társasjátékkal szórakozhattak. A hét zárásaként a média szakkörösök ellátogattak az egri Eszterházy Károly Főiskolára, ahol robotokat és drónt láthattak működés közben és kipróbálhatták a Rubik kockát valamint megtapasztalhatták a virtuális valóságot egy különleges szemüveggel.

 

 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com