Csemetenap Nyékládházán: faültetéssel köszöntik a kicsiket
Írta: Eleven Televízió   
2016. április 23. szombat, 17:40
alt
A jövőben faültetéssel üdvözli a város az előző év újszülötteit Nyékládházán. A 2015-ben született 41 gyermek tiszteletére korábban elültetett fákat anyák napjához közelítve, április 23-án avatták fel a szülők, családok.
A hagyományteremtő szándékkal elültetett fák a ládházi pihenőparkban kaptak helyet, a későbbiekben pedig a város más-más területén nevelhetők majd egy-egy újabb év újszülötteinek facsemetéi.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 – Az elmúlt évben nagy örömünkre sok új lakója született városunknak. Szeretnénk kifejezni a családok számára, hogy ez az áldás Nyékládháza számára is nagy öröm. A gyermekek számának növekedése mostanra már a bölcsőde építését is indokolttá teszi – ennek előkészítése napjainkban már folyamatban van. A városvezetés számára az egyik legnagyobb öröm az, ha egyre gyarapodik Nyékládháza lakosainak a száma. A fa szimbolikus utalásnak is tekinthető: egy ember gyökereit, kötődését, hovatartozását is kifejezi – ismertette a kezdeményezés okait Urbán Sándorné polgármester.
A fák avatása során a szülők maguk kötötték a névre szóló virágot a facsemetékre – a fiatal város fiatalodó közösségének formálóiként.
Urbán Sándorné ugyanakkor kifejezte azt is, hogy ennek a – tegyük hozzá, hogy példaértékű – gesztusnak a célja bizonyos tekintetben rokon a városban dinamikusan zajló fejlesztésekével. Azzal, hogy a fiatal családok, a felnövekvő gyermekek is érezzék, hogy itt vannak otthon, és minden okuk megmaradjon arra, hogy a továbbiakban is itt, itthon éljenek.
A fák „tulajdonosai” és családjuk évről-évre újabb csoportot formálnak majd – a közösség építésének is újabb lehetősége nyílik mindezzel. A városunk fejlődésének, gyarapodásának újabb, látványos kifejezése ez. A kezdeményezés megvalósításáért ezúton is köszönet illeti a fákat adományozó Laczik Lászlót, valamint a kísérőajándékok készítéséért Tóth Piroskát.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com