Bükkaljai Mozaik - 2016. május 4.
Írta: Eleven Televízió   
2016. május 03. kedd, 01:00
alt
 
Arany-Nap Bükkábrányban - 1. rész
 

A közelmúltban Arany-Napokat tartottak a bükkábrányi Arany János Általános Iskolában. Ezen a két rendhagyó napon 40 perces órák és 20 perces szünetek voltak. Az első nap reggel 8 órától az iskola énekkarának zenés műsora nyitotta meg a napot.
A szünetekben a gyerekek különböző játékokkal tölthették az időt, úgy mint a közismert Twisterrel, pinpong labda vivő versennyel körjátékokkal, de az iskola média szakkörösei még QR-kódos versfallal is készültek. Az okostelefonok segítségével beolvasott QR kódok alapján kellett a falra kiragasztott versek hiányzó sorait pótolni a vállalkozó szellemű gyerekeknek.

 

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
 

 
alt
 
24. szépkiejtési verseny Mezőnyárádon - 1. rész
 

Április 7-én immáron 24. alkalommal rendeztek szépkiejtési versenyt a mezőnyárádi Szederkényi Anna Tagiskolában. A verseny célja, hogy az alsó tagozatosok négy kategóriában, versmondó, prózamondó, mesemondó valamint hangos olvasás kategóriában mérhessék össze tudásukat. A megmérettetésre a délután 14 óra 30 perctől kezdődő megnyitó után került sor.

Az idei évben is 8 iskola 59 tanulója vett részt a megmérettetésen. Mind a négy kategóriánál 3 fős zsűri értékelte a gyerekek előadását, többek között a hangysúlyozást és a közönséggel tartott szemkontaktust figyelték. A megnyitót követően az 1. és 2. osztályosok vermondó kategóriájával kezdődött a megmérettetés. Eközben a 3. és 4. osztályos versmondó kategóriába nevezett gyerekek is előadták verseiket.

 

 

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
 

 
alt
 
Családi sport nap a bükkábrányi iskolában
 

Családi sportnapot tartottak a bükkábrányi iskola tornatermében. Ezt a rendezvényt, mint minden évben idén is a Mátrai Eromu Zrt. Bányászdolgozók Szakszervezete szervezte meg. Reggel 9 órától a szervezők mindenkit szendvicsekkel és üdítőkkel vártak, majd a családi sorversennyel indult a nap. Az ügyességi feladatok nagy sikert arattak. Kicsik és nagyok együtt szökdeltek, futottak, vagy éppen labdát vezettek. A sorversenyt követően a tornateremben a felnottek a kispályás futball-tornán mérhették össze erejüket, tudásukat. Két bükkábrányi és két visontai csapat játszott egymással. Az első mérkőzést Bükkábrány 1. számú csapata játszotta Visonta csapata ellen. A második mérkőzést pedig a visontai Villámok Bükkábrány 2. számú csapata ellen játszották.

 

 

 

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com