Bükkaljai Mozaik - 2016. július 20.
Írta: Eleven Televízió   
2016. július 21. csütörtök, 01:00
alt
 
Bérmálkozás Tardon
 

Ünnepi esemény színhelye volt május 15 -én vasárnap a zsúfolásig megtelt tardi római katolikus templom, ahol a hét szentség egyikét a bérmálást kapták meg a gyermekek. Atardi, mezőnyárádi és mezőkeresztesi egyházközségekből, illetve egy gyermek Bükkábrányból több éves felkészülés után részesülhetett ebben a szentségében és ez által a Szentlélek kegyelmeiben. A szentmise előtt megáldásra került az 1,8 millió forintból, báli pénzből és a Rózsafüzér Társulat adományából 5 év alatt elkészült,felújított orgona, illetve felcsendült a megújult hangszeren Bach - d-moll toccata és fuga.

Az ünnepi szentmise celebrálását és a szentség kiszolgáltatását Buda Péter helynök, az Egri Érseki Papnevelő Intézet rektora végezte. A résztvevőket és a főpásztort a szentmise elején először két gyermek és az Egyházközségi Képviselő Testület elnöke köszöntötte. Ünnepi prédikációjában kiemelte, hogy ilyenkor mindig „Megismétlődik a Pünkösdi csoda”. Az igeliturgia után a bérmálkozók megerősítették keresztségi fogadalmukat, majd pedig a bérmálás szentségének kiszolgáltatására került sor. A szentmise végén köszönő szavakkal búcsúztak a bérmálkozók, a szülők és a hívek a helynöktől, külön köszönetet mondva Dr. Linczenbold Levente plébánosnak a hitoktatóknak és segítőknek, valamint az orgona megújulását végző mesternek is.

 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

alt

Elsőáldozás és körmenet Mezőnyárádon - 1.rész

Május 29-én délelőtt 10 órától a mezőnyárádi katolikus templomban 5 kisfiú és 7 kislány újította meg keresztségi fogadalmát, amelyet egykor szüleik, illetve kereszt szüleik tettek helyettük, és lett elsőáldozó a katolikus egyházközségben. Legelsőszentgyónásukat követően a 12 gyermek már izgatottan várta a Jézussal való találkozást. Az ünnepi eseményre hosszas hitoktatói felkészítés mellett jutottak el a gyerekek. Az elsőáldozás Istennel való találkozás, az utolsó vacsora emlékezete.

 A gyerekeknek és a szentmisén résztvevő híveknek Dr. Linzenbold Levente plébánosbeszélt az ünnepi alkalom jelentőségéről. Az ünnepi prédikációban nem csak a Jézussal való találkozás fontosságáról, de annak megtartó erejéről, a szülők és a család további felelősségéről is szó volt.

 

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com