Ismét találkoztak a simsonosok
Augusztus 13-án ismét a népszerű keleti márka a Simson robogók zajától volt hangos a bükkábrányi iskola környéke. Idén hetedik alkalommal találkoztak Bükkábrányban a típus szerelmesei, hogy ne csak a régi barátságot ápolják, hanem a verseny szellemet is a csúcsra járassák.
A délelőtt során folyamatosan érkeztek a résztvevők és a regisztráció mellett nevezhettek is a későbbi versenyszámok bármelyikére. Amíg pedig a Tornácos Ház környékén mindenki az ebédre várt, addig egy speciális teljesítmény mérő padon a verseny szellem mellett csúcsra lehetett járatni a vasakat is. Számítógép elemezte ki a motorok által leadott teljesítményt: a lóerőt, a fordulatszámot és a sebességet.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Kevéssel egy óra előtt egy rövid felvonulásra indult a mintegy 100 járgány Bükkábrány és Mezőnyárád utcáin. Visszafelé jövet Ábrány határában ismét kihozhatta bárki kétkerekűjéből a legtöbbet. Itt volt ugyanis a gyorsulási verseny, ahol értelem szerűen a minél nagyobb teljesítmény dominált. Nem így a fagyizó előtt megrendezett csigafutamnál, ahol már inkább lassúság volt a fontos, hisz' minél lassabban kellett teljesíteni a kitűzött távot.
A műszaki vetélkedő idén meglehetősen kevés helyet, ám annál nagyobb tapasztalatot és ügyességet igényelt: egy darabjaira szétszedett porlasztót kellett ismét egésszé varázsolniuk a versenyzőknek természetesen a szerelés idő mérés mellett történt.
A nap zárásaként este 8 órakor került sor az eredmények kihirdetésére, ahol a főszervező nem csak a megérdemelt jutalmakat osztotta ki a nap legjobbjainak, de megköszönte mindazok segítségét is, akik a rendezvényt támogatták.
A másnapi program már kevésbé volt kötött. Egy bükki túrán húzhatták a gázt mindazok, akik kedvet éreztek hozzá.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Riporter


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com