Augusztus 20-i megemlékezés Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2016. augusztus 22. hétfő, 17:09
Augusztus 20-án délelőtt fél tíztől tartottak Szent István király ünnepe alkalmából az államalapítás évfordulójáról megemlékező ünnepséget, illetve sor került az új lisztből készült kenyér megszentelésére is Mezőkeresztesen a Városháza előtti téren.
A Himnusz közös eléneklése után Majoros János polgármester mondott ünnepi beszédet, amelyben többek között kiemelte szent királyunk tevékenységének történelmi jelentőségét. A beszéd után a Mezőkeresztesi Férfikórus műsora hangzott el.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Ezt követően a Szervita Nővérek Gyermekotthonának két ifjú lakója Tóth Elvira és Engi Márk előadásában hallgathattak meg egy-egy verset a jelenlevők, majd a Szent Erzsébet Nyugdíjas Klub tagjai színesítették a megemlékezést egy magyar népdalokból összeállított dalcsokorral, melyet Nagy Józsefné előadásában a "Búzaföldek" című vers követett.
Az új lisztből készült kenyeret Hajdu Ferenc református lelkipásztor áldotta meg, majd a város polgármestere szeletelte fel, ezek után pedig szétosztásra került a résztvevők között. Utolsó műsorszámként a Matyó Népművészeti Egyesület két táncosának előadása emelte az ünnepség színvonalát. Legvégül pedig a Szózat közös eléneklése zárta a megemlékezést.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com