Államalapításunk ünnepe és kitüntetések átadása Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2016. augusztus 22. hétfő, 16:26
alt
Államalapító Szent István királyunk ünnepét az idén a római katolikus templomban tartották meg Bükkábrányban. A Himnuszt követően Szalai Szabolcs polgármester mondta el ünnepi köszöntőjét. Beszédében Szent István tetteit iránymutatónak nevezte a történelem során és még ma is megállja a helyét mindaz, amit ránk hagyott. A Bükkábrányi Népdalkör alkalomhoz illő műsorával folytatódott az ünnepség, majd Hajdú Ferencné tiszteletes asszony és Pálfi János plébános közreműködésével, az ökumenikus istentisztelet részeként sor került a kenyérszentelésre és áldásra.
Szappanos Miklós, az Országos Szabó Lőrinc Szavalóverseny győztese Szabó Lőrinc:"Magam ügyében" című versét adta elő, majd sor került az önkormányzat által adományozott kitüntetések és díjak átadására.

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A kitüntetettek a következők voltak: Dr. Siska Judit részére "Bükkábrány Község díszpolgára" kitüntető címet adományoztak, Szabó Lajos "Bükkábrányért" érdemérem kitüntetésben részesült. Járó Istvánné és Bodzán Jánosné részére "Bükkábrány közszolgálatáért" elismerő oklevelet adtak át. Birinyi Gábor "Az év diákja" kitüntető címet kapta meg általános iskolai kategóriában, ugyanezt a címet Stefán Cintia érdemelte ki a középiskolások között. Korán Kristóf részére "Az év ifjú sportolója" kitüntető címet adományozták.
A kitüntetettekről bővebben is olvashatnak az Ábrányi Krónika hamarosan megjelenő számában.


 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com