Nyárbúcsúztató családi nap Mezőnyárádon
Írta: Eleven Televízió   
2016. augusztus 29. hétfő, 12:24
alt

Első ízben rendezett Nyárbúcsúztató családi napot a Mezőnyárádi Gyermekekért Közhasznú Alapítvány a mezőnyárádi iskola udvarán. A rendezvény bár elsősorban a gyerekek kedvéért jött létre, a programok és foglalkozások a felnőtteket is lekötötték. 13 órától már várta a gyerekeket az ugrálóvár, a programok sorát Kiss Kata koncertje nyitotta. A közönség és a zenekar valamint a táncosok nagyon gyorsan egy hullámhosszra kerültek, így a kicsik a tanárnénikkel, anyukákkal, apukákkal együtt ropták a táncot a színpad előtt, annak ellenére, hogy nagy volt a hőség. Később a színpadon is megmutathatták tánctudásukat a gyerekek, a zenekar közben játszotta nekik továbbra is a talpalávalót.
A koncert alatt elkészültek a Vaga Banda népi játékai: volt vívóiskola, sárkánylegyőzés, gólyalábazás, teknő peca, hogy csak néhányat említsünk. A kistornateremben egész délután kézműves foglalkozások voltak, ahol agyagozhattak, szőhettek-fonhattak, gyöngyöt fűzhettek az érdeklődők.

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A parkban a lézerharcot próbálhatták ki a gyerekekek, az iskolában Fila Tamás mutatta be trófeáit egy vadászkiállításon, az iskola előtt pedig arcfestésre volt lehetőség. A nagy hőségben a szervezők frissítővel láttak el mindenkit, valamint szendvicset és pogácsát is osztogattak.
Az estébe nyúló program látványos eleme volt a modellrepülős bemutató, amely a vadászrepülő modelltől kezdve a repülő boszorkányon át mutatott be repülő alkalmatosságokat, programjukat egy megrendezett háborús jelenettel zárták.
A nap végén aztán meggyújtották a máglyát, ahol közös tábortűzzel, énekléssel, tánccal, körjátékokkal búcsúztak el a nyártól.
Az alapítvány elnöke, Sümegi Péter valamint az alapítvány tagjai ezúton mondanak köszönetet minden támogatónak és segítőiknek, hogy az alapítvány ötlete alapján megvalósított programot támogatták illetve közreműködésükkel segítették.

 
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com