Bükkaljai Mozaik - 2016. augusztus 31.
Írta: Eleven Televízió   
2016. augusztus 31. szerda, 01:00
alt
 
Aranykezek kézműves tábor Bükkábrányban - 1. rész
 
Idén is megszervezték az Aranykezek Kézműves Tárbort a bükkábrányi iskolában június 27-e és július 1-e között. Ebben az évben, rekordot döntött a táborban résztvevő gyermekek száma, 64 tanuló volt jelen a hét programjain. Az első négy napon öt csoportban négyféle kézművestechnikát ismerhettek meg és sajátíthattak el agyerekek a tanárnénik és a segítők irányítása alatt. Papírtechnikával, fa és fonal technikával illetve üvegfestési technikával ismerkedhettek meg a gyerekek. A nagy létszám miatt, a korábbiaktól eltérő, rendhagyó módon idén nem a gyermekek jártak állomásról állomásra, hanem a technikák "vándoroltak" csoportról csoportra. délutáni programok szintén sok érdekes, vidám percet szereztek a gyerekeknek. Hétfőn akadályversenyen vehettek részt a gyermekek, ahol különböző ügyességi és logikai feladatok várták őket. Kedden a Garabonciás gólyalábasok műsora szórakoztatta a megjelent gyerekeket, akiket az interaktív műsor részeként be is vontak a műsorba. Szerdán délután számháborúban vehettek részt, csütörtökön pedig a Galagonya Bábszínház előadásában Jancsi és Juliska történetéthallgathatták és tekinthették meg. Ezt követően a héten készített tárgyakat bemutató kiállításon egymásnak és családtagjaiknak is megmutathatták saját kezük munkáját.Pénteken a hét programjainak zárásaként a gyerekek délelőtt Kisgyőrbe, délután pedig Harsányba a kalandparkba kirándulhattak.
 
 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
 
alt

Diáknap a mezőnyárádi iskolában - 2. rész
 
A tanév végéhez közeledve, a hagyományokhoz híven diák önkormányzati napot tartottak a mezőnyárádi Szederkényi Anna Tagiskolában június 14-én. A nap a reggel 8 óra 30 perctől tartott diákközgyűléssel indult, ahol értékelték az eltelt tanévet, illetve megválasztották a következő év diák önkormányzati vezetőit. Ezt követően a Mezőkövesdi Kutyaiskola agility bemutatója következett. A gyerekek nagyon élvezték a bemutatót és a végén természetesen mindenki meg issimogathatta a kutyusokat. 10 órától egy különleges kézilabda játék vette kezdetéta betonpályán, a diákok a tanárok ellen mérkőzhettek meg. Az izgalmas összecsapásvégeredménye végül egy igazságos döntetlen lett.  Ezt követően a gyerekek Kocsis János barlangász előadását hallgathatták meg a kistornateremben. Az előadást követően az osztályok egymást váltva két helyszínenvehettek részt programokon. Volt lehetőség az alpinisták jóvoltából drótkötélpályán csúszásra, illetve kötélhágcsón függeszkedésre. Ezzel párhuzamosan pediglézerharcra is volt lehetőség az iskola parkjában. Aki éppen nem a függeszkedéssel vagy a lézerharccal foglalatoskodott az a betonpályán egy izgalmas BMX bemutatóttekinthetett meg. Gallik Gábor tanár úr a nap felelőse és szervezője elmondta, hogy a programok folytatásaként délután 14 órától egy különleges és komplex bemutatórafog sor kerülni a mentők, a tűzoltók és a rendőrség bevonásával. A nap zárásaként anyolcadikosok különleges, jelmezes tánca gondoskodott a vidám hangulatról, a majd a nagy közös tánccal a flashmobbal ért véget a nap.
 
 

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
 
alt
 
Magyar Költészet Napja a mezőkeresztesi könyvtárban - 1. rész 
 

Magyar Költészet Napját Magyarországon József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik már 1964 óta. Idén április 15-én délután 15 órától várták a gyerekeket és tanárokat, valamint az irodalom kedvelőit a szervezők a mezőkeresztesi Tahy Olga Városi Könyvtárba ebből az alkalomból. A megjelenteket Bódizs Nóra a könyvtár vezetője köszöntötte, majd a Harmatcsepp Napköziotthonos Óvoda gyermekei erre az alkalomra tanult verseit hallgathatták meg az egybegyűltek. Őket a Szervita Nővérek Gyermekotthon lakóinak zenés versesműsora követte. Végül a Kossuth Lajos Általános Iskola két diákjának gitárelőadásazárta a közel 1 órás rendezvényt.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com