Országos Könyvtári Napok programjai Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2016. október 11. kedd, 08:02


Az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat első napján a nagycsoportos óvodások jártak a bükkábrányi könyvtárban. A gyerekek  baglyot készíthettek, és megismerkedhettek a könyvtár egy részével is.
Kedden az első osztályosok beiratkozására került sor, emellett könyvjelzőt készítettek és megismerkedtek a kölcsönzés szabályaival.
Szerdán a második osztály járt a könyvtárban. Az állatok világnapja kapcsán szóba került a könyvtárak jelképe, a bölcs bagolyról. Pénteken pedig a harmadikosok Janikovszky Éva : Bertalan és Barnabás című meséjét hallgatták és nézték meg papírszínház formájában.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 A heti eseménysorozat zárásaként érdekes előadáson vehettek részt az érdeklődők péntek délután a Tornácos Házban. Bátonyi Pál nyugalmazott honvéd ezredes, kutató már hosszú évek óta kutatja a Kárpát-medencében fellelhető Ábrány, Abram, Ábrahám nevű települések nevezéktanát, amelyet Ábrahám kagánra, a IX. században itt élt avar uralkodóra vezet vissza. Munkája során számos forrást tanulmányozott és több országban is járt ezek tanulmányozása érdekében.
Az előadás szemléltető anyagából egy kiállítás is nyílt, amelyet szintén a Tornácos Házban lehet megtekinteni október végéig.

 
 

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com