Bükkaljai Mozaik - 2016. szeptember 21.
Írta: Eleven Televízió   
2016. szeptember 21. szerda, 01:00
alt
 
Tanévnyitó ünnepség a bükkábrányi iskolában
 
Ugyan szeptember 1-én elkezdődött a tanév, a Bükkábrányi Arany János Általános Iskolában már augusztus 30-án megtartották a tanévnyitót. Az iskola tornatermében megtartott ünnepségen a szülők, tanárok és persze a gyerekek jelenlétében kezdődött el a 2016/17-es tanév. A rendezvényen jelen volt Bozsikné Vigh Marianna, a mezőkövesdi tankerület igazgatója is (hosszabb riportot is láthatnak a tankerület vezetőjével a híradós tudósítás alatt) Az ünnepség az elsősök bevonulásával vette kezdetét, majd a Himnuszt követően a vakációt, a nyarat búcsúztató vers következett. Derekasné Orosz Andrea intézményvezető köszöntőjét követően Bozsikné Vigh Marianna tankerületi igazgató is szólt a jelenlévőkhöz, majd az intézményvezető ismertette a tanévvel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és bemutatta az új pedagógusokat, valamint ismertette, hogy mely osztályt oktatja és milyen tárgyakat tanít. Beszédét követően három első osztályos mondott verset, végleg elbúcsúzva az óvodától, üdvözölve az iskolát. Ezután a legnagyobbak is köszöntötték a legkisebbeket, majd az első osztályosok megkapták az iskola jelképeit, a nyakkendőt és a jelvényt. A kicsik fogadalmat is tettek, az ünnepélyes percek után pedig - mintegy jelképesen besétálva az iskolába - átmentek az "Arany-kapun".
 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
alt
 
Államalapító királyunkra emlékeztek Mezõnyárádon - 2.rész
 
Mezõnyárádon ebben az évben augusztus 20-án Dr. Linczenbold Levente plébános celebrálta azt a szentmisét a római katolikus templomban, amelynek keretén belül sor került az új lisztből készült kenyér megszentelésére. A kenyér megszentelése és megáldása a szentmise végén történt. Az áldozati liturgia után pedig papi áldással és egy-egy szelet megáldott kenyérrel távozhattak a hívek, melyet a bejáratnál osztottak a jelenlévőknek.
 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 


alt
 
Augusztus 20-i megemlékezés Mezõkeresztesen - 2.rész
 
Elmúlt héten elkezdtük összefoglalónkat a mezõkeresztesen megtartott augusztus 20-ai megemlékezésrõl, mai adásunkban folytatjuk az összeállítást Szervita Nõvérek Gyermekotthonának két ifjú lakójának szavalata után a Szent Erzsébet Nyugdíjas Klub tagjai színesítették a megemlékezést egy magyar népdalokból összeállított dalcsokorral, melyet Nagy Józsefné elõadásában a "Búzaföldek" címû vers követett. Az új lisztbõl készült kenyeret Hajdu Ferenc református lelkipásztor áldotta meg, majd a város polgármestere szeletelte fel, ezek után pedig szétosztásra került a résztvevõk között. Utolsó mûsorszámként a Matyó Népmûvészeti Egyesület két táncosának elõadása emelte az ünnepség színvonalát. Legvégül pedig a Szózat közös eléneklése zárta a megemlékezést.
 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 


Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com