Bükkaljai Mozaik - 2016. szeptember 28.
Írta: Eleven Televízió   
2016. szeptember 28. szerda, 01:00
A(z) 20161005_bmnyarad_bekafeszt_2resz.jpg megjelenítése

Békafesztivál és pálinkamustra Mezõnyárádon - 1.rész
 
Már hatodik alkalommal rendezték meg Mezõnyárádon a Béka és Hal Sütõ-fõzõ Fesztivált július elsõ hétvégéjén. A fesztivál résztvevõi közül többen már igen korán megérkeztek és sátrat vertek az iskola mögötti parkban, megalapozva a vasárnap estig tartó remek hangulatot. Mint ahogy az elmúlt években is, az idén is nagy népszerûségnek örvendett a program nemcsak a mezõnyárádiak, hanem a térségbõl és az ország távolabbi tájairól érkezõk körében is. A béka és hal ételek gaszronómiai versenye mellett ismét megrendezték a pálinkamustrát is. Szombaton délelõtt a sütésé és a fõzésé volt a fõszerep. Az ország legkülönbözõbb szegleteibõl, mintegy 30 csapat adta be a nevezését, hogy a nap végére kiderüljön, ki is az igazi mestere a békacomb és a hal ízletes elkészítésének. Az étkeknek és ízeknek csak a fantázia szabott határt.
 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
alt
 
Szakmai tájékoztató fórum Bükkábrányban
 
A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat és a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. a 2014-2020-as tervezési időszak keretében megjelenő európai uniós pályázatok kapcsán szakmai tájékoztató fórumot tartott Bükkábrányban június 1-én. Délelőtt 9 óra 45 perctől várták az érdeklődőket a Hivatal dísztermében, ahol rövid regisztráció után Szalai Szabolcs, Bükkábrány polgármestere tartotta meg köszöntő beszédét. Ezt követően négy előadást hallgathattak meg a jelenlévők. Elsőként Deé András a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. regionális igazgatója tartotta meg előadását a Széchenyi Programiroda szerepéről a terület- és gazdaságfejlesztésben. Ezt követően dr. Csuzda Gábor a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi felelőse számolt be az önkormányzatok pályázati lehetőségeiről. A délelőtt folyamán Trembóczki István a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságának vidékfejlesztési referense is megtartotta előadását a helyi mezőgazdasági vállalkozók pályázati lehetőségeiről. Az előadások zárásaként Dr. Zsemkó Attila a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, Borsod-Abaúj-Zemplén megye kirendeltségének osztályvezetője számolt be MVH Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kirendeltségének aktualitásairól.
 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________

 

alt
 
66. Bányász nap Bükkábrányban - 1.rész
 
Az idei évben is megrendezésre került a Bányásznap a Mátrai Erőmű Bükkábrányi Bányaüzemének szervezésében, immár 66. alkalommal. Szeptember 2-án délután 13 órától a bányász hősök emlékművénél a bányászzenekar műsorával indult az ünnepség. A Himnusz eléneklése után Mata Tibor a bükkábrányi bánya igazgatója tartotta meg ünnepi beszédét. Elhangzott, hogy 2015. szeptembere óta 4,7 millió tonna szenet termeltek ki a bükkábrányi bányában, amely a tavalyi évhez képest egy 20-25%-os termelésnövekedést jelent. Ezt követően került sor a koszorúk elhelyezésére a bányász hősök emlékművénél. Az ünnepségen részt vett Tállai András a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő is. A koszorúzást követően az ünnepség a bükkábrányi Szép Pál Sporttelepen folytatódott tovább. Derekas Barnabás igazgatósági tag köszöntő beszédét követően kerültek kiosztásra a Véggyűrűk, a Lignitbányászatért Elismerő Oklevelek és az Elnöki Elismerő Oklevelek. Az ünnepség állófogadással zárult.
 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 


Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com