420 éve - Város Napja Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2016. október 25. kedd, 08:42
1596. októberében zajlott a második Mohácsként is emlegetett mezőkeresztesi csata, melynek apropóján október 23.-a a megemlékezések napja volt Mezőkeresztesen.
A délelőtti 56-os események hősei előtt való tisztelgést követően délután kettő órára vártak mindenkit az iskola udvarára a Város Napja alkalmából. A rendezvény elején Majoros János polgármester mondott ünnepi köszöntőt, majd az iskola tanulói elevenítették fel a 420 évvel ezelőtti, nagy veszteséggel járó ütközet eseményeit. A Szervita Nővérek Gyermekotthonának növendékei szintén verses, zenés műsorral tisztelegtek az egykor elesettek emléke előtt. A folytatásban Indre Andrea népdalénekes előadása tette még színesebbé a délutáni programot, majd a város intézményei és civil szervezetei helyeztek el tisztelgésük jeléül koszorúkat a csata emlékművénél.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Mindezt két zenés program követte. Mind a Kurul dobosok előadása, mind pedig az Örökség zenekar élő koncertje hatalmas sikert aratott a résztvevők között. A két koncert közötti időben pedig egy látványos íjász bemutatót csodálhatott meg mindenki az Emődi Főnix Íjász Egyesület jóvoltából. A nap méltó zárása volt a Sárkánylányok tűzzsonglőr csapatának látványos elemekkel tűzdelt bemutatója.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com