Október 27 -én ülésezett Mezőnyárád Község Önkormányzatának képviselő-testülete délután 16 órától. Ezen a napon összesen öt napirendi ponttal kapcsolatban hoztak döntést.
Elsőként Bárdos József Szabolcs polgármester úr köszöntötte a megjelent testületi tagokat, majd ismertette a napirendi pontokat, amelyeket a képviselők egyhangúan elfogadtak. Az első napirendben az idősek napjának megrendezéséről döntöttek a tagok. November 14 -én 14 órától várják a vendégeket egy szórakoztató műsorral és egy estebéddel.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A második napirendben gyermekek és idős emberek Karácsonyi ajándékozását tárgyalták a jelenlévők. A tavalyi évhez hasonlóan idén is 3000 Ft értékű utalvány formájában érkezik majd az ajándék, amit a kijelölt helyi vállalkozóknál lehet majd beváltani. Ez az iskola és óvoda részéről 168 gyermeket, közép és felsőoktatásban tanulók esetén kb. 80 gyermeket, 203 fő idős és 10 fő polgárőrt érint a településen. A teljes költség megközelítőleg 1.400.000 Ft -ot tesz ki. A tagok egyhangúan támogatták a napirendet.
A harmadik napirendben a közmeghallgatás időpontját állapították meg a képviselők. Az előző évek gyakorlatát követve idén is decemberben lesz ez az alkalom. December 12 -én 17 órára várják majd az érdeklődőket a házasságkötő terembe, hogy a beszámoló meghallgatása után feltegyék kérdéseiket.
A negyedik napirendben Kovács Károly köztisztviselő temetési költségeihez 100.000 Ft hozzájárulást szavazott meg egyhangúan a testület.
Az ötödik napirendben az időszerű feladatok megbeszélésére került sor. Az Őszirózsa Nyugdíjas Klub részére egyszeri 80.000 Ft -os támogatást szavaztak meg a jelenlévők. A klub ezt két éves működéséhez kívánja felhasználni.
Elkészült az iskolai vizesblokk.
A temető rendbetétele, padok, kandeláberek elhelyezése Mindenszentekre el fog készülni.
Az igényelt 2.234.000 Ft -os rendkívüli támogatásból, 636.000 Ft -ot ítéltek meg az önkormányzat részére.
Az idén nem lesz kedvezményes szén vásárlási lehetőség, illetve a szociális tűzifáról sem lehet egyenlőre semmit tudni.
A focipálya mellett meg fog történni a kútfúrás.
A testület köszönetét fejezte ki az 1956 -os ünnepség színvonalas és megható megrendezéséért az általános iskolának. Illetve Boda Zsuzsanna és Vígné Kovács Márta felkészítőknek és természetesen a szereplőknek.
A nyílt ülés után a testület zárt ülésen segélyeket és kérelmeket tárgyalt.
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com