Testületi ülés volt Bükkábrányban - teljes felvétel
Írta: Eleven Televízió   
2016. november 19. szombat, 16:09
alt
Testületi ülést tartottak Bükkábrányban november 14-én. Összesen 6 napirendi pontot vitattak meg a képviselők.
Elsőként a szociális tűzifáról szóló rendeletet tárgyalták a képviselők. Elhangzott, hogy a szociális tűzifa igényléséről hamarosan tájékoztatják majd a lakosságot, és a polgármesteri hivatalban is felvilágosítást adnak a részletekről és a nyomtatványokat is ott lehet megkapni.
A feltételek között szerepel, hogy az egy főre eső jövedelem nem haladhatja meg az öregségi nyugdíj négyszeresét. Az fa mennyisége 0,5-1,5 erdei m3 lesz majd annak függvényében, hogy hány ember közt osztják el a benyújtott kérvények alapján a település számára megítélt mennyiségű fát.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________

 

 

A pályázat beadási határideje november 29-e. A megítélt mennyiségű fát várhatóan a jövő évben kapják majd meg az érintettek.
Elhangzott továbbá, hogy a Mátrai Erőmű az idén nem ad szociális alapon szenet a lakosság részére. 
A képviselők egyhangúlag elfogadták az előterjesztést.
A 2.napirendben Bükkábrány Község településrendezési tervét módosították. A bükkábrányi bányaüzemben ugyanis egy 20 mW teljesítményű napelem parkot kíván építeni a Mátrai Erőmű, ehhez módosítani szükséges a településrendezési tervet, hogy az érintett, egyébként rekultivált területre megvalósulhasson a beruházás. A mintegy 30 hektáros területen épülő 20 mW teljesítményre tervezett napelem park nagyobb lesz a nemrég átadott visontai létesítménynél is, sőt, jelen állás szerint az országban is a legnagyobbnak számít majd.
A módosítást egyhangúlag megszavazták a képviselők.
A 3.napirendben szintén egyhangúlag megszavazták a közmeghallgatás időpontját, amelyet december 5-én 17 órától tartanak majd. A közmeghallgatáson téma lesz majd a tervezett szennyvíz-beruházás is, amelyre a közelmúltban nyert el támogatást Bükkábrány és további 5 település.
A 4.napirendben egyhangúlag elfogadták a bükkábrányi községi önkormányzat és a közös önkormányzati hivatal dolgozóinak éves jutalmáról szóló előterjesztést.
Az 5.napirendben a polgármester éves jutalmáról döntöttek. A polgármester megköszönte az elismerést, és jutalmának egy részét jótékony célra fogja felajánlani.
A 6., indítványok, javaslatok napirendi pontban elsőként egy kistraktor beszerzésére tett javaslatot a polgármester. Elmondta, hogy több használt eszközt is megnéztek a közelmúltban, ám ezeket nem találták megfelelőnek. Hozzáértők, gazdálkodók véleményét kikérve viszont találtak egy olyan új kistraktort, amelynek ára kedvezőnek tűnik, ugyanakkor több adapterrel szállítják és garancia is van rá. Az eddig beérkezett egy árajánlat alapján a gép beszerzési értéke mintegy bruttó 7,7 millió forint körül alakul majd, ebben benne van a traktoron kívül többek között egy utánfutó, fűnyíró adapter, toló lap, sószóró adapter is.
Elhangzott, hogy a gépesítésre azért is szükség van, mivel a településen kevés a közfoglalkoztatásba bevonhatók száma, ám ez összességében inkább jó hír a település kapcsán, hiszen azt mutatja, hogy az emberek el tudnak helyezkedni egyéb helyeken.
Megtörtént a településközpont felújításának műszaki átadás-átvétele, a kivitelező megfelelően, határidőre elvégezte a munkát.
Szó esett a falukarácsony időpontjáról is, a hagyományokhoz híven ezúttal is egy koncerttel kezdőik majd a program, az idén december 19-én, hétfőn 17 órától lesz az ünnepi alkalom, ekkor a miskolci Fráter Kórus lép fel a református templomban, majd a főtéren folytatódik a program.
A főtér karácsonyi hangulatát az idén is egy újabb meglepetéssel emelik majd, hogy pontosan mi lesz az, hamarosan kiderül.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com