Bükkaljai Mozaik - 2016. november 30.
Írta: Eleven Televízió   
2016. november 30. szerda, 01:00
alt
 
Október 23-ai megemlékezés Mezőkeresztesen
 
Az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiről Mezőkeresztesen is megemlékeztek október 23-án 10 órától. Elsőként Majoros János polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, majd Tállai András miniszter-helyettes, országgyűlési képviselő mondta el ünnepi beszédét. A Kossuth Lajos Általános Iskola 6.osztályos tanulói elgondolkodtató műsorukkal idézték fel a 60 évvel ezelőtt történteket. Korabeli dalokkal, versekkel, idézetekkel tették hitelesebbé műsorukat a gyerekek. A Mezőkeresztesi Kamarakórus három éneket adott elő az ünnep tiszteletére, majd a Szervita Nővérek Gyermekotthonának lakói mutatták be megható műsorukat. A megemlékezés végén az önkormányzat, az intézmények, valamint a civil szervezetek és pártok helyezték el koszorúikat az emlékműnél.
 
 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
alt
 
 
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat kihelyezett ünnepi közgyűlést tartott Bükkábrányban, a település képviselő-testületével közösen. A rendezvény ünnepi szónoka Fazekas Sándor földmüvelésügyi miniszter volt, továbbá beszédet mondott Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszer-helyettes, országgyűlési képviselő is. Rajtuk kívűl a megyei közgyűlés tagjai, közéleti személyiségek, intézményvezetők, egyházi méltóságok is megtisztelték az ünnepi közgyűlést jelenlétükkel.
 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

alt
 
Idősek napja Bükkábrányban - 1.rész
 
Immár hagyománnyá vált, hogy az ősz beköszöntével a bükkábrányi önkormányzat vendégül látja a falu szépkorú lakosságát. Szeptember 30-án délután 4 órára várták az idős lakosokat a Jánosházi Sándor Könyvtár és Szabadidőközpontba. A nagy számban megjelent időseket először Takács Katalin köszöntötte, majd Szalai Szabolcs polgármester ünnepi köszöntője hangzott el. Ennek keretében adott át ajándékokat a település legidősebb női és férfi lakosának. A legszebb kort megélt hölgy Berta Jánosné Mariska néni, aki ebben az évben töltötte be 95. életévét. A férfiak közül a legidősebb Sós Sanyi bácsi, aki idén volt 90 éves. A legrégebbi házasok Veres Sanyi bácsi és felesége Erzsike néni akik 1952-ben kötöttek házasságot. Ők ugyan nem lehettek jelen, de az önkormányzat eljuttatta hozzájuk jókívánságait és ajándékait. A polgármesteri köszöntő után Tállai András miniszter helyettes is szólt az egybegyűlt népes vendégsereghez.
 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com