Bükkaljai Mozaik - 2016. december 28.
Írta: Eleven Televízió   
2016. december 28. szerda, 01:00
alt
 
Jótékonysági bál Bükkábrányban
 
A hagyományokhoz híven az idén is jótékonysági bált szervezett a közelmúltban a hetedik osztály Szülői Munkaközössége Bükkábrányban. A bevételéből jelentős összeget fordítanak majd arra, hogy a tanév végén ballagó 8. osztály búcsúztatását támogassák. A bevétel a belépőjegyek, a tombolaszelvények, illetve a támogatói jegyek árából állt össze. A befolyó összegből 50 ezer Ft jut majd a ballagók támogatására, a fennmaradó rész a hetedikesek osztálykasszáját gyarapítja. Az immár 11. alkalommal megszervezésre kerülő rendezvény bevezetőjeként Korán István köszöntötte a megjelent szülőket, pedagógusokat és a vendégeket. A nyitó műsorban a hetedikesek népzenével kísért rövid előadását kísérhették figyelemmel a vendégek. Az est további részében a népes vendégseregé és a táncé volt a főszerep. Az asztalokra rakott étel és ital, valamint a talpalávalót szolgáltató Czikó Gábor és Barsi Péter gondoskodtak a felhőtlen hangulatról. A támogatók felajánlásából származó tombolanyeremények éjfélkor találtak gazdára, a kitartóbbak pedig egészen hajnalig koptathatták a táncparkettet.
 
 
 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
alt
 
Országos Könyvtári Napok Mezőkeresztesen
 
Az Országos Könyvtári Napok keretében Mezőkeresztesen a Tahy Olga Városi Könyvtárban. egy egész héten át a délelőttök és délutánok folyamán is programok várták az érdeklődőket. Kedden a Mádi füvesember látogatott a könyvtárba, délután pedig kézműveskedhettek a gyerek. Szerdán délelőtt baba-mama klub, délután régi idők receptjei cseréltek gazdát. Csütörtökön a Diri Dongó együttes szórakoztatta az ovisokat és az iskola alsó tagozatosait, három órától pedig író-olvasó találkozón vehettek részt Dr. Lénárt Sándor Józseffel a mezőkeresztesi csata 420. évfordulója alkalmából. Pénteken rendkívüli történelem óra Nagyné Kovács Erzsébettel, valamint a könyvtári legek kerültek kiosztásra. Szombaton papírgyűjtés és séta a Tájházba volt a program. Vasárnap pedig zárásként a gyermekrajzok eredményhirdetésére került sor. Egész héten környékbeli alkotók munkáit csodálhatták meg a látogatók a könyvtár több pontján.
 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

alt
 
Fellobbant az első adventi gyertya Mezőkeresztesen
 
Mezőkeresztesen is fellobbant az első gyertya, "A hit lángja" advent első vasárnapján. A Püspöki városrész római katolikus templomába sokan látogattak el, hogy részesei legyenek a gyertyagyújtásnak és megtekintsék az ünnepi műsort. Elsőként Majoros János polgármester mondta el ünnepi gondolatait, majd a Szentistváni úti ovisok kedves műsora következett. A Szervita Nővérek Gyermekotthonának lakói zenés, énekes műsorukkal hozták közel az ünnep hangulatát, amelyet Nagy Józsefné egy verssel tett még szebbé. Végezetül Majoros János polgármester és Póta Ferenc atya közösen gyújtották meg az első gyertyát a gyermekotthon udvarán felállított adventi koszorún.
 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com