Bükkaljai Mozaik - 2017. február 15.
 alt
 
A szépkorúakat köszöntötték Mezőkeresztesen 1. rész
 
A mezőkeresztesi önkormányzat idén október 21-én újra változatos programokkal várt minden 70 év feletti lakost az iskola ebédlőjében. Délután kettő órakor kezdődött a köszöntő műsor a Szépkorúak Napja alkalmából. Az ünnepség kezdeteként Ispánné Bana Ibolya köszöntötte a vendégeket majd a Sárospataki Alapfokú Művészeti Iskola helyi növendékei nyitották meg a műsorok sorát egy angol keringővel. A táncos műsort Majoros János polgármester köszöntője követte, melyben külön méltatta az idősek érdemeit. A felemelő szavak után az óvodások varázsoltak mosolyt mindenki arcára egy vidám szüreti előadással. Ezek után a Szervita Nővérek Gyermekotthonának tíz ifjú növendéke tisztelgett a szépkorúak előtt színvonalas zenés műsorral. Őket Nagy Józsefné követte, aki a "Régi magyar áldás" című verset szavalta el. Gáspárné Hilovszky Éva, az Egyesített Szociális Intézmény vezetője külön is köszöntötte az ünnepelteket és biztatta őket az intézmény szolgáltatásainak igénybe vételére. Az ünnepi események természetesen itt nem értek véget. A továbbiakról következő magazinunkban számolunk be.
 
 
 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
alt
 
Kórusok találkoztak Mezőkeresztesen 1. rész
 
Ismét a kórusok kerültek a középpontba október 9-én Mezőkeresztesen. A helyi IKSZT-ben lebonyolított nagyszabású rendezvénynek különös apropót szolgáltatott, hogy az 1856-ban megalakult Mezőkeresztesi Férfikórus ebben az évben ünnepli fennállásának 160. évfordulóját, így az ország legrégebbi férfikórusa is. Az ünnepeltekkel együtt összesen öt fellépője volt ennek a délutánnak. A rendezvény elején Szuhánszki Mónika köszöntötte a fellépőket és a vendégeket, majd Holló József költő szavalta el az ünnepelt férfikórus számára ez alkalomra írott versét. A kórus rövid történetének ismertetése után egymást követték a fellépők a művelődési ház színpadán. Elsőként az erdélyi Sepsiszentgyörgyről érkező Cantus Firmus vegyeskórus előadását csodálhatták meg a jelenlévők, majd pedig a Szerencsi Férfikórus varázsolt jó hangulatot főleg bordalokból álló műsorával. A szerencsiek után a három helyi fellépő következett. Előbb a Mezőkeresztesi Kamarakórus tagjai léptek színpadra színvonalas műsorral, majd a Mezőkeresztesi Citerazenekar betyárdalokból és népdalokból összeállított repertoárja volt műsoron. Az ünnepeltek fellépése és köszöntése csak a vendégek szereplése után következett. Erről az elkövetkező héten közlünk rövid összefoglalót.
 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
420 éve - Város Napja Mezőkeresztesen 1. rész
 
1596. októberében zajlott a második Mohácsként is emlegetett mezőeresztesi csata, melynek apropóján otóber 23.-a a megemlékezések napja volt Mezőkeresztesen.
A délelőtti 56-os események hősei előtt való tisztelgést követően délután kettő órára vártak mindenkit az iskola udvarára a Város Napja alkalmából.
A rendezvény elején Majoros János polgármester mondott ünnepi köszöntőt, majd az iskola tanulói elevenítették fel a 420 évvel ezelőtti, nagy veszteséggel járó ütközet eseményeit. A Szervita Nővérek Gyermekotthonának növendékei szintén verses, zenés műsorral tisztelegtek az egykor elesettek emléke előtt.
A délután és az este további része is bőven tartogatott programot a résztvevőknek, ezekről azonban legközelebbi adásunkban számolunk be.
 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com