Testületi ülés volt Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2017. február 22. szerda, 00:00
alt

Ülésezett Mezőkeresztes Város Önkormányzatának képviselő-testülete február 13-án délután 13 órától, a hivatal tanácskozó termében. Miután Majoros János polgármester köszöntötte a megjelent testületi tagokat, ismertette a napirendi pontok tartalmát, amelyet a képviselők egyhangúan elfogadtak. Ez alkalommal 16 napirendi pont témáit vitatták meg a testület tagjai. Elsőként a napirendek tárgyalását megelőzően a polgármester tájékoztatása hangzott el a két ülés közötti legfontosabb eseményekről, a képviselő-testület munkáját érintő várható feladatokról. Többek között a fogorvosi ügyelet ellátásáról, a Maszolaj lakótelep aszfaltos útjának felújításáról, és a közbeszerzési tanáccsal történő egyeztetésről esett szó.

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 

Az 1. napirendi pontban a Mezőkeresztes Város Önkormányzatának 2016. évi költségvetéséről szóló 4/2016. (II.12.) rendelet módosítását fogadták el egyhangú igennel a képviselők.

 

A 2. napirendi pontban az önkormányzat átmeneti gazdálkodásáról szóló beszámolót fogadta el a testület.

 

A 3. napirendi pontban az Önkormányzat 2017. évi költségvetési rendeletét tárgyalták meg majd fogadták el 5 igen és 1 nem szavazat mellett a képviselők.

 

A 4. napirendi pontban a saját bevételek és az adósságot keletkeztető ügyletekből eredő fizetési kötelezettségek megállapításáról esett szó. Ezt egyhangú igennel fogadták el a képviselők.

 

Az 5. napirendi pontban az Ügyrendi, Oktatási és Kulturális Bizottság beszámolója hangzott el a vagyonnyilatkozat-ellenőrzési eljárás eredményéről, amelyet a testület tagjai egyhangú igennel fogadtak el.

 

A 6. napirendi pontban a 2017. évben tervezett önkormányzati rendezvények, programok áttekintésére került sor. A képviselő testület egyhangú igennel szavazta meg, hogy az 1848-49-es forradalom és szabadságharc megemlékező ünnepsége március 14-én legyen, illetve egyhangúan elfogadták azt is, hogy a városnapi rendezvény október 28-án kerüljön megtartásra.

 

A 7. napirendi pont a 2017. évben tervezett IKSZT rendezvények, programok áttekintése volt, a tervezett programokat a testület egyhangú igennel fogadta el.

 

A 8. napirendi pontban a polgármester illetménye és költségtérítése került megállapításra, amelyet a testület tagjai egyhangú igennel elfogadtak.

 

A 9. napirendi pontban az iskolai felvételi körzethatárok meghatározásával kapcsolatos vélemény kialakítására került sor. 2 tartózkodás és 5 igen szavazat mellett elfogadta a képviselő testület, hogy a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola lássa el Csincse, Mezőnyárád, Vatta és Mezőnagymihály iskolás korú gyermekeinek általános iskolai oktatását is.

 

A 10. napirendi pontban a képviselők egyhangú igennel szavazták meg az önkormányzat tulajdonában lévő Dózsa Gy. u. 2/1. szám alatti üzlethelyiség bérbeadására vonatkozó pályázati eljárás megindítását.

 

A 11. napirendi pontban Mezőkeresztes Város Önkormányzat Közbeszerzési Szabályzatát fogadta el egyhangúen a testület.

 

A 12. napirendi pontban Mezőkeresztes Város Önkormányzat 2017. évi Közbeszerzési Tervét fogadták el egyhangú igennel a képviselők.

 

A 13. napirendi pontban Mezőkeresztes Város Önkormányzat Beszerzési Szabályzata került egyhangú elfogadásra.

 

A 14. napirendi pontban a NARTHEX-M Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társasággal kötendő vállalkozási szerződés megtárgyalására került sor. A szerződés megkötését a képviselő-testület egyhangú igennel megszavazta.

 

A 15. napirendi pontban a „KÖFOP-1.2.1- VEKOP-16 – Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez” kiírt pályázat benyújtását szavazta meg egyhangú igennel a testület.

 

A 16. indítványok és javaslatok napirendi pontban a képviselő testület egyhangú igennel szavazta meg, hogy Mezőkeresztes Város Önkormányzata képviseltesse magát Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Nagyszalontán.Ezt követően a képviselők zárt ülésen tanácskoztak tovább.

 

 

 
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com