Átadták a tanuszodát Mezőkövesden
Írta: Eleven Televízió   
2017. március 17. péntek, 17:39

Tanuszodát építettek Mezőkövesden, a több mint félmilliárd forintba került létesítmény Bayer Róbert Kollégium épületéhez kapcsolódva épült meg, így a korábban kiépített napkollektoros rendszer jelentősen rá tud segíteni az energiaellátásra, lehetőséget teremtve a gazdaságos, költséghatékony üzemeltetésre.
A kollégium kihasználatlan helyiségeit felhasználva itt épültek meg a kiszolgáló vizes és öltöző helyiségek a beruházás költségtakarékos megvalósítása érdekében. A tanuszoda egylégterű földszinti csarnokában helyet kapott egy 11 x 25 méter méretű versenyek lebonyolítására is alkalmas úszómedence és egy 5,6 x 11 méter nagyságú tanmedence.
Az uszodatérben helyet kapott még egy 60 m2 alapterületű galéria is, ami az úszókat kísérők kulturált tartózkodására biztosít lehetőséget. Megépültek a működéshez szükséges új parkolóhelyek is, és sikerült felújítanunk az udvari parkolót is. Az elkészült medencék alapvetően a gyermekek és diákok igényeit elégítik ki, de lehetőség szerint a lakosság is igénybe veheti.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A tanuszoda építéséhez a kormány 400.000.000 Ft támogatást biztosított, a megvalósításhoz még szükséges 106.000.000 Ft-ot Mezőkövesd önkormányzata önerőből finanszírozta.
A létesítmény pénteki átadásán részt vett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Tállai András, a tárca parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője.

Az uszoda nyitvatartása: szeptember 1-jétől június 30-áig a lakosok hétköznaponként reggel 6-tól 7-ig, valamint 16 és 20 óra között látogathatják az uszodát, míg a diákok 7 óra 30 és 15 óra 30 között használhatják. Szombaton 7-től 15 óráig lesz nyitva, viszont vasárnap zárva tart. Július 1-től augusztus 20-áig a vasárnapi és hétfői szünnapok kivételével mindennap 7-től 15 óráig várják majd az úszókat

A belépők, bérletek ára: a tanításon túli időszakban a felnőtt belépők 800, a nyugdíjas és diákjegyek 600, míg reggel 6-7 között 300 Ft-ba kerülnek. A 30 napos reggeli úszóbérletet 7000, a 10 alkalmas felnőtt bérletet 6000, továbbá a 10 alkalmas diák és nyugdíjas bérletet 4000 Ft-ért lehet majd megváltani. Emellett úszásoktatásra, úszósapka és hajszárítóbérlésre is lesz lehetőség.

(fotó forrása: MTI - Vajda János)


 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com