Nagyböjt - lelki nap a mezőnyárádi iskolában
Írta: Eleven Televízió   
2017. március 22. szerda, 15:54
A mezőnyárádi Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskolában március 20-án nem a tanítással telt a nap, hanem sokkal inkább a Húsvétra való lelki felkészülésre koncentráltak mind a tanulók, mind pedig a pedagógusok.
Reggel 8 órakor közös ének tanulással kezdődött a nap a díszteremben, majd bemutatkoztak azok a segítők, akik nem helyből érkeztek. Egy-egy hitoktató érkezett ugyanis Polgárról illetve Ináncsról, valamint a szervita nővérek mezőkeresztesi rendházából is jött két nővér, hogy a napi program lebonyolításában segítsék a pedagógusokat. Erre már csak azért is szükség volt, mert nem csak a gyerekek vettek részt lelki felkészülésen, hanem a tanárok délelőtti programja is hasonló volt Bakos Rafael karmelita atya vezetése mellett.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A változatos foglalkozásokon minden osztály külön-külön vett részt. Ezekben pedig többek között szerepet kaptak a játékos vetélkedők, a lelkiséget előtérbe helyező beszélgetések, de a sport, a tornatermi játékok is. A nap zárásaként egy közös szentmisén vett részt mindenki melyet Dr. Linczenbold Levente atya celebrált. Mivel pedig Szt. József ünnepnapja volt, Jézus nevelő atyjáról szólt a prédikáció is, például állítva József lelkiségét a résztvevők elé.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com