Fenntarthatósági Témahét a mezőnyárádi iskolában
Írta: Eleven Televízió   
2017. május 02. kedd, 15:10

Fenntarthatósági Témahetet tartottak a mezőnyárádi iskolában április 24. és 28. között. Minden osztály számára készültek a pedagógusok, hogy a témában minél több és minél hasznosabb ismeretet adjanak át a tanulóknak.
A globális környezeti problémák újabb és újabb kihívások elé állítják az emberiséget. Elég, ha például a klímaváltozásra gondolunk: a kiszámíthatatlan időjárás minden embert megvisel, a legutóbbi példa erra az áprilisi hóesés. Ezért is fontos, hogy a gyerekek kiemelten foglalkozzanak ezzel a témával.
A témahét programja több részből állt. „Őrizd meg a földet!” című témakört járták körbe az alsósok, a víz téma komplex körbejárásával minden tanítási órán. Megismerkedhettek a vízlábnyom fogalmával, játszottak vizes játékokat a szabadban és a termekben. Felső tagozaton a téma a tudatos táplálkozás volt. Az egészséges táplálkozással, a vitaminok fontosságával és a tudatos vásárlással, fogyasztással ismerkedhetnek meg a gyerekek.
A felsősöknél a megújuló és nem megújuló energiaforrások környezetre gyakorolt hatásait összehasonlítva, a környezettudatos szemlélet kialakítása volt a cél. A szintén a felsősök számára meghirdetett Fenntarthatósági Kupán három hetedikes tanuló vett részt, Majnár Csenge Loretta, Senánszky Alárd és Soltész Attila.

Hirdetés_______________________________________________________________________

A hét zárásaként a Gömör-Tornai Alapítvány két környezet- és természetvédelmi szakembere tartott a gyerekeknek rendhagyó órát a „ Zöld szigeten” címmel. Interaktív játékokkal, természetismereti játszóházzal várták az alsós osztályokat. Szemléletformáló, interaktív előadásokkal irányították a felsősök figyelmét a természet- és környezetvédelem fontosságára.
 

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com