Testületi ülés volt Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2017. május 03. szerda, 00:00
alt

Ülésezett Mezőkeresztes Város Önkormányzatának képviselő-testülete április 27-én reggel 7 óra 30 perctől. Ez alkalommal összesen 11 napirendi pont témáit vitatták meg a képviselők és hoztak döntést azokkal kapcsolatban. Majoros János polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd ismertette a napirendi pontok tartalmát, amelyet a testület tagjai egyhangúan elfogadtak.

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 

Az 1. napirendi pontban a polgármester tájékoztatóját hallgathatták meg a képviselők a két ülés közötti időszak legfontosab eseményeiről. A tájékoztatót a képviselők egyhangú igennel fogadták el. 

 

A 2. napirendi pontban az önkormányzat 2016. évi gazdálkodásáról szóló zárszámadást fogadták el egyhangú igennel a testület tagjai.


A 3. napirendi pontban Mezőkeresztes Város Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítására került sor, amelyet a képviselők egyhangúan elfogadtak.


A 4. napirendi pontban partnerségi egyeztetés szabályairól szóló rendelet fogadták el a testület tagjai.


Az 5. napirendi pontban az önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás célú helyiségek bérbeadásának és elidegenítésének feltételeiről szóló rendelet módosításáról esett szó. Dr. Szombati Csaba Gábor jegyző tájékoztatta a képviseőket a módosítás szükségességéről. A képviselők a napirendi pont tartalmát egyhangú igennel elfogadták.


A 6. napirendi pontban a Mezőkeresztesi Központi Konyha intézmányvezetői álláspályázat meghirdetését szavazták meg egyhangú igennel a testület tagjai.


A 7. napirendi pontban a Tahy Olga Városi Könyvtár könyvtárvezetői álláspályázat meghirdetését szavazták meg a képviselők.


A 8. napirendi pontban Szarka Melinda intézményvezető beszámolóját hallgatták meg a jelenlévők a Mezőkövesdi Kistérségi Szociális Szolgáltetó és Gyermekjóléti Központ 2016. évi szakmai tevékenységéről. A beszámolót a képviselők egyhangúan elfogadták.


A 9. napirendi pontban az egyházak és civil szervezetek 2016. évi támogatásának elszámolását hallgatták meg, majd fogadták el egyhangú igennel a testület tagjai.


A 10. napirendi pontban az egyházak és civil szervezetek 2017. évi támogatásának meghatározására került sor. Ebben az évben 5 millió 800 ezer forintos összeg került felosztásra a szervezetek között.


- Magyarok Nagyasszonya Karitasz Csoport 100 ezer forint.

- Jóbarátság Nyugdíjas Klub 200 ezer forint.

- Alapítvány Mezőkeresztes Iskolájáért 100 ezer forint.

- Motoros Egyesület Mezőkeresztes 600 ezer forint.

- Református Egyházközség 300 ezer forint.

- Szent Kereszt Felmagasztalása templom 100 ezer forint.

- Bükkalja Diák és Tömegsport Egyesület 100 ezer forint.

- Mezőkeresztesi Férfi Kórus, Kamara Kórus és Citerazenekar Egyesület 1 millió 300 ezer forint.

- Polgárőr Szervezet 500 ezer forint.

- Szent Erzsébet Nyugdíjas Klub 100 ezer forint.

- Mezőkeresztes Városi Sportegyesület 2 millió 100 ezer forint.

- Mezőkeresztes Magyarok Nagyasszony Római Katolikus Plébánia 300 ezer forint.


Ezt a testület tagjai 6 igen és 1 nem szavazattal elfogadták.


11. Egyebek napirendi pontba több dolgo is beletartozott. 


Elsőként Majoros János polgármester elmondta, hogy a Mezőkeresztesi Központi Konyha felújítása és korszerűsítése pályázat keretében a közbeszerzés elindításra került, ebből kifolyólag 5 fős bíráló bizottság felállítására van szükség. Az előterjesztésben foglaltakat a testület tagjai egyhangú igennel elfogadták.


Másodikként az önkormányzathot beérkezett lakossági kérelemről esett szó, miszerint az Árpát utca bekötő útját burkolattal kellene ellátni, mert jelenleg nem rendelkezik semmilyen burkolattal, ebből kifolyólag nehéz a rajta történő közlekedés. Az ezzel kapcsolatos döntést a képviselők a következő testületi ülésen fogják meghozni.


Mivel más téma nem merült fel, a testület tagjai zárt ülésen tanácskoztak tovább.

 

 

 
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com