Bükkaljai Mozaik 2017. április 26.
Írta: Eleven Televízió   
2017. május 05. péntek, 08:48
 alt
 
Iskola szentelés Mezőnyárádon
 
Ez az első tanítási éve a mezőnyárádi iskolának katolikus iskolaként, így vízkereszt alkalmával most először szentelték meg az iskola épületét. A tanulóknak e napon Dr. Linczenbold Levente plébános beszélt az ünnep jelentőségéről. Ekkor került sor a kézzel hímzett, házi áldást tartalmazó kép megáldására, amelyet később az iskola ebédlőjében helyeztek el. Ezt követően körbejárták az iskolát, és az összes termet, a gazdasági irodán át a tantermeken keresztül a tornateremig az összes helyiséget megszentelte a plébános, illetve minden terem ajtaja fölé felírásra kerül a hagyománynak megfelelően az évszám és a három királyok nevének kezdőbetűi. Ezt a szertartást minden évben el fogják végezni ezt követően.
 
 
 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
alt
 
Ökumenikus intentisztelet Mezőkeresztesen - 2. rész
 
Idén az Ökumenikus Imahét január 15-22 közé esik. Az imahét anyagát a németországi keresztyének állították össze, amelynek a központi igéje így hangzik: „…Krisztus szeretete szorongat minket…” Az országos ünnepi nyitó istentisztelet a Kálvin téri református templomban volt 2017. január 15-én, vasárnap 18 órakor. Dr. Erdő Péter bíboros mondott szentbeszédet és igét hirdetett Gáncs Péter evangélikus elnök-püspök. Mezőkeresztesen január 11-én katolikus templomban 13 -án pedig református templomban gyűltek össze a hívek közös imádságra.
 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
Alapítványi bál Bükkábrányban
 
Jótékonysági farsangi bált rendeztek Bükkábrányban február 11-én. A rendezvényre ismét szép számmal látogattak el a vendégek, és a hangulat is kitűnő volt az este folyamán. A mintegy 160 vendéget elsőként Derekasné Orosz Andrea, az Ábrányi Ifjúságért Közalapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte, aki elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy ennyi vendég és támogató segíti őket és az idén ballagók különösen közel állnak a szívéhez. A bál védnökeként Bozsikné Víg Marianna a Mezőkövesdi Tankerületi Központ tankerületi igazgatója is köszöntötte a vendégeket, és elmondta, hogy a következő évek fejesztéseiben nagy szerepet szán a tankerület az Arany János Általános Iskolának. A Központi Konyha által készített finom vacsorát megelőzően a 8.osztályosok nyitották meg a bált keringőjükkel, majd a gyerekek kérték fel a meghívott vendégeket és persze szüleiket. Az este további részében a táncé volt a főszerep, amit a Randevú zenekar szolgáltatott, majd éjfélkor tombolahúzás következett. A bál biztonságáról a Bükkábrányi Polgárőr Egyesület gondoskodott.
 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com