Ünnepi szentmise - elsőáldozás Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2017. május 14. vasárnap, 10:10
Összesen hét gyermek, öt lány és két fiú részesülhetett első ízben a szentáldozás kegyelmében május 14-én vasárnap a bükkábrányi római katolikus templomban a reggel 8 órakor kezdődő ünnepi szentmise alkalmával.
A keresztény élet fontos állomása előtti időszakban Nagyné Krokos Rita hitoktató és Pálfi János plébános volt az elsőáldozók segítségére a hitbeni alapismeretek elsajátításában. A gyerekeknek és a szentmisén résztvevő híveknek a plébános beszélt az ünnepi alkalom jelentőségéről, valamint hangsúlyozta: mind az elsőáldozás, mind a bérmálkozás szentségének felvétele további felelősséggel is jár, ezzel nem szabad véget érnie a hit gyakorlásának.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az ige liturgia és az áldozati liturgia után került sor a szentáldozásra, amelyre a gyerekek rövid imával készültek fel, utána pedig köszöntötték a hozzájuk érkezett Megváltót. A szentmise végén énekekkel és versekkel köszönték meg Istennek és szüleiknek egyaránt az idáig vezető úton kapott segítséget. De külön köszöntötték az a gyermekeket azok részéről is, akik majd csak jövőre lépnek a nyomdokaikba, illetve már korábban voltak elsőáldozók.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com