Huszonkét elsőáldozó Mezőnyárádon (teljes felvétel)
Írta: Eleven Televízió   
2017. május 23. kedd, 00:00
Ünnepi szentmisére gyülekeztek a hívek május 21-én délelőtt 10 órakor a mezőnyárádi római katolikus templomban. Összesen huszonkét gyermek vehette magához ez alkalommal az Oltáriszentséget a szentmise keretében. Közülük ketten Tardról érkeztek, egy elsőáldozó pedig Mezőkövesdről jött.
Az ünnepélyes bevonulás után a szentmise legelején a szülők közös imádsággal kérték Isten segítségét és áldását gyermekeik számára. Dr. Linczenbold Levente plébános prédikációjában külön hangsúlyozta: kell, hogy mindenkinek, de különösen a most elsőként szentáldozáshoz járulóknak élete részévé váljon a bűnbánat és Krisztus kitartó követése.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az igeliturgiában a gyerekek is tevékenyen részt vállaltak. Az egyetemes könyörgéseket ők maguk olvasták fel Fügedi Gábor hitoktató vezetésével. A szentmise végén került sor a szentáldozásra, amelyre mindenki közös imával készült fel, majd az áldozás után közös énekkel adott hálát Istennek. A közös kivonulás előtt a szülők és a gyerekek szóval és ajándékokkal köszönték meg a plébánosnak, illetve Szelei Katinka és Fügedi Gábor hitoktatóknak az ideáig vezető úton kapott segítséget.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com