Tizenegyen konfirmáltak Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2017. május 29. hétfő, 19:08
A református egyházban a konfirmáció által a fiatalok a gyülekezet teljes jogú tagjaivá válnak, egyúttal pedig tanúságot tesznek hitükről és első ízben járulnak úrvacsorához.
Május 28-án a mezőkeresztesi református templomban 11 fiatal konfirmált. Közülük nyolcan a helyi gyülekezet tagjai, egy fő Csincséről, két fő pedig Mezőnyárádról érkezett. Az ünnepi istentiszteleten Hajdú Ferencné lelkipásztor hirdetett igét, melynek során Péter apostol példáján keresztül hangsúlyozta a Krisztushoz való hűség fontosságát. Az ezt követő vizsgán a konfirmandusok számot adtak arról, hogy az oktatás során megismerték az egyház alapvető tanítását, illetve megvallották hitüket az Apostoli Hitvallás és a konfirmációi vallástétel szavaival. Ezek után mindannyian lelkipásztori áldásban részesültek, majd pedig Kovács Károly a presbitérium gondnoka külön is köszöntötte az ünneplőket.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Mindenki megkapta azt a Szentírást és emléklapot is, melyet Hajdú Ferenc lelkipásztor nyújtott át nekik. A szertartás végén a konfirmandusok első ízben járultak úrvacsorához, kifejezve ezzel is, hogy mostantól felnőtt tagjai gyülekezetüknek. Legvégül pedig egy-egy ajándékkal köszönték meg mindenkinek, aki segítségükre volt, hogy idáig eljuthassanak.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com