Emlékezés a trianoni tragédiára Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2017. június 01. csütörtök, 12:10
1920. június 4-én írták alá Trianonban azt a diktatórikus békeszerződést, amelynek következtében Magyarország elvesztette területének és gazdasági erőforrásainak mintegy kétharmadát. Magyarországon 2010. óta a Nemzeti Összetartozás Napja június 4-e.
Az I. világháborút lezáró diktatórikus békeszerződésre és a magyarság nemzeti tragédiára emlékeznek ez időtájt az ország számos településén. Bükkábrány Önkormányzata a helyi általános iskolával közösen június 1-én délelőtt 11 órakor szervezett színvonalas emlékműsort a polgármesteri hivatal melletti Trianon emlékműnél. A Himnusz eléneklése után az iskola három ötödikes tanulója idézte fel a világháború gyászos kimenetelét, a hazánkra kényszerített békeszerződés megkötését és annak következményeit.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A megemlékezést a harmadikosok tették még színvonalasabbá dalos, zenés betétekkel. A tanulókat Hok Andrea tanítónő készítette fel a megemlékező műsorra. Szalai Szabolcs polgármester és Kiss Zoltán jegyző közösen helyezett el koszorút az emlékhelynél, legvégül pedig a Székely Himnuszt énekelték el a jelenlévők.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com