Bükkaljai Mozaik 2017. június 14.
Írta: Eleven Televízió   
2017. június 15. csütörtök, 12:41
 
Elsőáldozás Mezőnyárádon
 

Ünnepi szentmisére gyülekeztek a hívek május 21-én délelőtt 10 órakor a mezőnyárádi római katolikus templomban. Összesen huszonegy gyermek vehette magához ez alkalommal az Oltáriszentséget a szentmise keretében. Közülük ketten Tardról érkeztek, egy elsőáldozó pedig Mezőkövesdről jött.
Az ünnepélyes bevonulás után a szentmise legelején a szülők közös imádsággal kérték Isten segítségét és áldását gyermekeik számára.
Dr. Linczenbold Levente plábános prédikációjában külön hangsúlyozta: kell, hogy mindenkinek, de különösen a most elsőként szentáldozáshoz járulóknak élete részévé váljon a bűnbanat és krisztus kitartó követése. Az igeliturgiában a gyerekek is tevékenyen részt vállaltak. Az egyetemes könyörgéseket ők maguk olvasták fel Fügedi Gábor hitoktató vezetésével.
A szentmise végén került sor a szentáldozásra, amelyre mindenki közös imával készült fel, majd az áldozás után közös énekkel adott hálát Istennek.
A közös kivonulás előtt a szülők és a gyerekek szóval és ajándékokkal köszönték meg a plébánosnak, illetve Szelei Katinka és Fügedi Gábor hitoktatóknak az ideáig vezető úton kapott segítséget.

 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
alt
 
A játék - szavaló verseny a bükkábrányi óvodában 1. rész


Április 6-án az előző évekhez hasonlóan idén is versmondó versenyre várták a térség óvodásait a Napsugár Napközi Otthonos Óvodába Bükkábrányba.
A meghirdetett versenyre a helyiek mellett neveztek a mezőkeresztesi, mezőnyárádi, harsányi, tibolddaróci és a sályi óvoda nebulói is. Ebben az évben a gyerkőcök kedvenc elfoglaltsága, a játék volt megjirdetve, mint a versek fő témája.
Galambos Lajosné óvodavezető köszöntő szavai után kezdhette meg munkáját a zsűri, Kiss Sándorné nyugalmazott óvodapedagógus, Riczkó Lászlóné nyogalmazot tanítónő és Lázárné Hoffmann Erika logopédus személyében.
A kicsik egyenként, településenként az óvónénik irányítása mellett mondták el a verseket.

 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
Térségi Mesevetélkedő Mezőkeresztesen 2. rész
 

2017. április 22-én rendezte a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola alsó tagozatos munkaközössége a 15. Térségi Mesevetélkedőt. 9 iskola 24 csapata jött el versenyezni Bogácsról, Bükkábrányból, Hejőkeresztúrról, Igriciből, Mezőkeresztesről, Szentistvánról, Tibolddarócról, Tiszapalkonyáról és Tiszaújvárosból. A megnyitó műsorban a Sályi Mozgásjavító Általános Iskola tanulói a Festékmesék című mesejátékot adták elő. Előzetes feladatként két fakanálbábot kellett készíteni, és az egyik küldött meséből egy jelenetet előadni. A mesék alapos megismerése kulcsfontosságú volt, hiszen a szóbeli és írásbeli feladatok ezekhez kapcsolódtak. Az eredményhirdetéskor minden tanuló könyvjutalmat vehetett át.

 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com