Tizenhatan ballagtak a mezőnyárádi iskolából
Írta: Eleven Televízió   
2017. június 17. szombat, 18:48
Június 17-én 17 órától a Mezőnyárádi Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskola tizenhat végzős tanulója búcsúzott az intézménytől.
A ballagás a hagyományokhoz híven csengőszóra vette kezdetét, a nyolcadikosok végig járták az iskola épületét, termeit. Az ünnepség kezdetén elsőként az iskola tanulói nevében két hetedik osztályos tanuló, Nagy Csenge és Daróczi Veronika köszönt el a ballagóktól egy dallal. A ballagó nyolcadikos búcsúbeszédükben felidézték az elmúlt 8 évet, megköszönték a tanítók, tanárok és az iskolai dolgozóinak munkáját, külön köszönetet mondva szüleiknek, akiket egy-egy szál virággal is megtiszteltek.
Hagyomány, hogy minden ballagó diákkal kapcsolatban elhangzik, hol, milyen tagozaton tanul tovább, természetesen ez most sem maradt el. Közben minden búcsúzó nyolcadikos elhelyezte saját névkártyáját az életfán.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Ezt követően a ballagók, mintegy útravalóként, egy-egy bölcs gondolatot mondtak el, majd pedig kört alkotva, egymás kezét fogva útjára engedtek egy csapat galambot, jelképezve ezzel saját kirepülésüket is a intézményből.
Farkas Jánosné az intézmény vezetője külön is elköszönt a nyolcadikosoktól, felidézve az elmúlt nyolc évet és sikereket, boldog életet kívánva mindannyiuknak. A búcsúzó szavak után kiosztásra kerültek azok a DVD lemezek is, melyeket a még rövid ideig itt maradó hetedikesek készíttettek a legnagyobbaknak és melyek az elmúlt évek eseményeit foglalják össze videó felvételek formájában.
Idén is átadásra került a Szederkényi Anna díj, amelyet ez évben Hajdu Virág Maja vehetett át. Tantestületi dicsérettel büszkélkedhet Potoczki Letícia Gitta, az év leány sportolója Sattmann Julianna, fiú sportolója pedig Orosz Róbert lett. Ez mellett többen is könyvjutalomban részesültek a ballagók közül. Nem csak ők kaptak azonban elismerést. Az intézmény vezető több szülőnek is kifejezte elismerését és köszönetét mindazért, amivel az elmúlt években az iskolai munkát segítették.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com