Hetedszer is Békafesztivál Mezőnyárádon
Írta: Eleven Televízió   
2017. július 17. hétfő, 00:00
alt
 

Mezőnyárád Község Önkormányzata és a Mezőnyárádi Faluszépítő Egyesület a hagyományokhoz híven ismét megszervezte nyári rendezvényét július 14-én és 15-én. A VII. Mezőnyárádi Béka és Hal Sütő-főző Fesztivál és az V. Pálinkamustra első napján, pénteken este 19 órától a Hungarocell zenekar koncertjével indult a rendezvény. Ezt követően este fél kilenctől az All Suck All csapott a húrok közé, majd az estét a Team Rock Band koncertje zárta.

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Másnap, július 15-én, szombaton délelőtt a sütésé főzésé volt a főszerep. Az ország legkülönbözőbb szegleteiből, 66 csapat adta be a nevezését, hogy a nap végére kiderüljön, ki is az igazi mestere a békacomb és a hal ízletes elkészítésének. Volt, aki a sörben pácolt békacombra esküdött, de olyan is aki szerint a hagyma ágyon tálalt, vagy éppen a vaníliás rántott comb az igazi favorit. A kisteleki Brekkencsek csapata, akik hagyományt teremtve idén is felléptek a rendezvényen, még kolbászt is készítettek békacombból.
 
Mindezek mellett széles skáláját készítették a résztvevők a halas ételeknek is, ki sütve, ki rántva, ki pedig halászlé formájában. Emellett volt még régiségkiállítás, tűzoltóautó bemutató, meglepetés habparti, kutya szépségverseny és csikós bemutató is, valamint ugrálóvár, amely nagy sikert aratott a kicsik körében. A zsűri sátrában egyre szaporodtak a bírálásra leadott, érdekes dekorációkkal ellátott finomságok. A hal főzésében Koncz Gábor, sütésében Széplaki-Ducsai Tünde, a békacombok elkészítése terén pedig Czetner Ádám bizonyult a legjobbnak. Természetesen idén is voltak különdíjasok. Tállai András a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettes-államtitkára, a térség országgyűlési képviselője, a Korona Takarék Szövetkezet, a Malomtanya valamint a Mezőnyárádi Faluszépítő Egyesület jóvoltából kilencen vehettek át ajándékokat.
 
Ebben az évben immár ötödik alkalommal tovább tartottak pálinkamustrát. A megmérettetésen 7 oklevél, 12 bronz, 17 ezüst, 6 arany, 5 nagy arany fokozat került kiosztásra. Ezek mellett egy Év pálinkája díj is gazdára talált. Az eredményhirdetésen kiderült, hogy az Év mezőnyárádi pálinkája Kiss László 2015-ös évjáratú Suncrest Őszibarack pálinkája lett.
 
Közben a színpadon egész délután meghívott előadók gondoskodtak a jó hangulatról. A fellépők között volt a Helikoffer együttes a Kalamajka Bábszínház, volt Zumba Ancsával, fellépett a Tardi Búzavirág Nyugdíjas Klub, és a Kisteleki Brekkencsek. Táncoltak a SkyDance táncosai, valamint Hamza Viktória lovas bemutatójára is sor került.
 
Az est folyamán színpadra lépett Somogyi András humorista, a Sramlikings, a Grácia hegedűtrió, valamint a Cozombolis, illetve a miskolci Illés Emlékzenekar is a húrok közé csapott. A rendezvényt este tíz órától tűzijáték, illetve hajnalig tartó utcabál zárta at Akkord zenekar közreműködésével.
 
Eredmények:
 
Béka sűtő -főző kategória:
1. hely Czetner Ádám
2. hely Derekas Dávid

3. hely Soós Judit

 

 
Halfőző kategória:
1. hely Koncz Gábor
2. hely Szabó Róbert

3. hely Orosz Róbert

 

 
Halsütő kategória:
1. hely Széplaki-Ducsai Tünde
2. hely Koren Péter

3. hely Roszkos Ádám

 

 
Különdíjasok (Tállai András a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettes-államtitkára, a térség országgyűlési képviselője):
Fila Tamás
 
Különdíjasok (Mezőnyárádi Faluszépítő Egyesület):
Rencz Márk
A Keresztesi Kecskebékák
A Falugondnokok
 
Különdíjasok (Korona Takarék Takarékszövetkezet):
Dósa Kitti
Magyar Tamás
 
Különdíjasok (Dusza Bertalan - Malomtanya):
Oravecz Anett
Rencz László
Galambos Zoltán
 
Pálinkamustra:
Különdíj (Tállai András a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettes-államtitkára, a térség országgyűlési képviselője):
Ifj. Rencz László 2016-os évjáratú Irsai Olivér szőlőpálinkája
 
Kiss László 2015-ös évjáratú Suncrest Őszibarack pálinkája az év pálinkája
 
Különdíj (Agrárkamara):
Kiss László
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com