Komoly károkat okozott a vihar Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2017. július 31. hétfő, 00:00
Július 24-én hétfőn este ért az országon átsöprő vihar Mezőkeresztesre és térségébe, és még esni sem kezdett igazán az eső, a viharos szél máris károkat okozott.
A kisváros főutcáján a fasor több fáját is megtépázta és csonkolta a tomboló vihar. A kivonuló tűzoltók darabolták fel a letört ágakat, gallyakat, amelyek egy ideig a közlekedést is nehezítették. A mintegy 10 percig tartó ítéletidő az akkori adatok szerint legalább 15 helyen okozott problémát, a Berecz György utcán egy családi ház tetejének közel felét egyszerűen felkapta szarufával, léccel együtt a szél és a szomszéd udvarára valamint az utcára dobta ki, úgy, hogy közben kiszakította a vaskerítést. Szerencsére éppen akkor nem járt erre senki, a ház lakói viszont már arra értek haza, hogy befolyik az esővíz a lakásba. A tulajdonos segítségére siettek szomszédai, akik szinte azonnal hozzáláttak a tető befóliázásához, ám dolgukat a sötét mellett az is nehezítette, hogy a szarufákat és tetőléceket is egy az egyben lesodorta a vihar.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A város több pontján is áramszünet volt, számos helyen vezetékek szakadtak le, fák dőltek ki, a Béke utcán pedig legalább két villanypóznát kidöntöttek a leszakadó ágak, kidőlő fák.
A város polgármestere még a vihar éjszakáján bejárta a várost és a 112- segélyhívón keresztül folyamatosan jelezte a tűzoltóknak, hol van szükség segítségre. A következő napon a károk felmérése tovább folytatódott. Majoros János érdeklődésünkre közölte, hogy a települést hétfőn és kedden körbe járva úgy ítélték meg, hogy a lakóingatlanokban, növényzetben (elsősorban gyümölcs és egyéb fák esetében) keletkezett károk száma 100 körüli lehet, illetve 4 db villanyoszlop törésről is tudnak.
A településen az öngondoskodás volt a jellemző, a legsúlyosabb károknál a szomszédok és a tűzoltóság általi azonnali segítség nyújtás történt. Az öngondoskodás abban is megnyilvánult a településen, hogy a kárt szenvedettek jellemzően rendelkeztek vagyon biztosítással. Az áramszolgáltatást a szolgáltató 24 órán belül helyreállította, kedd estére tehát már senki nem volt áram nélkül.
A polgármester beszámolt arról is, hogy a kárelhárításba a közfoglalkoztatottakat is bevonták. Ők a vihar által kidőlt fák, letört ágak feldarabolását, elszállítását végezték a település utcáiról, a közterületekről az utak, járdák járhatóvá tétele céljából.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com