Testületi ülés volt Mezőnyárádon (vágatlan felvétel)
Írta: Eleven Televízió   
2017. augusztus 09. szerda, 00:00
2017. augusztus 3-án ismét összeült Mezőnyárád képviselő testülete, hogy összesen hat napirendi pontot vitasson meg.
Első napirendi pontban az idei szociális célú tüzelőanyag vásárlás támogatásához kapcsolódó pályázaton való részvételről kellett dönteni. Hasonlóan az előző évekhez az önkormányzat ebben az évben is benyújtja pályázatát erre a célra, így sikeres elbírálás esetén 190 köbméter tűzifa igénylésére lesz lehetőség. Ehhez 241 300 Ft-os összegű önrész szükséges. A pályázat benyújtását és az önerő biztosítását egyhangú igennel megszavazták a képviselők.
Beszámoló a Mezőnyárádi Óvoda és Konyha 2016/17 évi nevelési évéről. Ez volt a második fő téma. A beszámolót a tagok írásban korábban már megkapták, áttanulmányozták. Képviselői kérdésre válaszolva Tóth Sándorné az intézmény vezetője elmondta, hogy az engedélyeztetés még folyamatban van, de szeptembertől biztosan el tud majd indulni a bölcsődei csoport is. Ehhez kapcsolódóan új állás betöltésére is szükség lesz, ez pályázatban lesz meghirdetve. Mindezek mellett több felajánlás is érkezett a képviselők részéről az óvodát segítendő. A beszámoló ellenszavazat nélkül került elfogadásra.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Csoportlétszám változása az óvodában. Ez volt a harmadik megtárgyalandó téma. Itt tudni kell, hogy a fenntartó legfeljebb 20%-os létszám túllépést engedélyezhet csoportonként. Bár erre nem biztos, hogy szükség lesz, az elvi engedély megszavazásra került.
Negyedik napirend volt a köznevelési szerződés jóváhagyása az óvodai nevelési feladatokkal kapcsolatban. Ezzel kapcsolatban a csincsei óvoda jelezte, hogy tagintézményként szeretne csatlakozni a nyárádi óvodához. A csatlakozást egyhangúlag hagyták jóvá a képviselők.
A helyi Vöröskereszt minden évben beadja támogatási kérelmét az önkormányzatnak. Erről a kérelemről tárgyaltak ötödikként. Itt konkrétan 70 000 Ft-os támogatásról van szó, melyet a testület tagjai az idei évre is megszavaztak.
Végül az időszerű feladatokról tárgyalt a községi vezetés. Több más mellett szó volt arról, hogy az augusztus 20-i megemlékezésre a napján, vagyis 20-án kerül majd sor, a program még pontosítás alatt van. Képviselői beszámoló szerint a kormány tervbe vette az úgynevezett népkonyhák üzemeltetését, amelyek 18 éves életkor fölött vehetők igénybe. Ez a településen is megvalósítható lenne, csak a megfelelő helyszínt és a létszámot kellene biztosítania a községnek. Egyelőre az igények felmérésében állapodtak meg a képviselők. Legvégül pedig szó esett több, jövőbeni pályázati lehetőségről is.
 

                                                                                                                                                          

 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com