Ismét simsonos nyárzáró volt Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2017. augusztus 14. hétfő, 18:45
Nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Simson motorok szerelmeseinek országos nyárzáró borsodi találkozója augusztus 12-én. A helyszín - hasonlóan az elmúlt évekhez - ezúttal is Bükkábrány volt.
Reggel 9 órakor már szép számmal gyülekeztek a résztvevők az iskola udvarán és az embert próbáló kánikulában megkezdődött a regisztráció illetve a délutáni versenyekre is folyamatosan lehetett jelentkezni. Külön érdekessége volt az idei rendezvénynek, hogy a gyári állapotú és a feltuningolt darabok mellett többen bemutatták a márka igényesen felújított veterán darabjait, melyek között akadt bőven 50 éven felüli járgány is. Nagy szórást mutatott a résztvevők kora is, hiszen a legidősebb motoros túl volt a hetvenen, a legfiatalabb pedig alig töltötte be a másfél évet. Ugyan ez volt a helyzet a távolságokkal is. Volt aki a környékről, de volt aki a Felvidékről és az ország számos távoli pontjáról érkezett. A résztvevőknek egész nap volt lehetőségük, hogy egy speciális padon megmérethessék gépeik teljesítményét. A legizmosabb vas 24 lóerő leadására volt képes, ami ebben a kategóriában elismerésre méltó. A tuning mögött pedig rengeteg munka és nagy szakértelem áll.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Délután egy órakor egy rövid felvonulásra indult a több mint száz motor a település utcáin, majd a Béke utca egy lezárt szakaszán megmutathatta mindenki, mire is képes a mocija. A látványos gyorsulási versenynek számos nézője akadt az ábrányiak közül is.
A fagyizó előtt megrendezett csigafutamnál már inkább a lassúság volt a fontos, hisz' minél lassabban kellett teljesíteni a kitűzött távot. Ennek végeztével az iskola udvarán egy nem mindennapi ügyességi versenyre nevezhetett aki tehetséget érzett magában. A szlalom pályát ugyanis egy olyan géppel kellett teljesíteni, amelyen helyet cserélt a kuplung, a gázkar, de még a fék is. Este 7 órától startolt a műszaki vetélkedő, amelyen ezúttal egy Simson gyújtáskapcsolóra kellett úgy vissza kötni a vezetékeket, hogy az működjön is.
A megmérettetés után ki-ki értékes nyereményekkel gazdagodhatott a tombola sorsolás során, majd pedig az eredményhirdetés következett, ahol a főszervező nem csak a megérdemelt jutalmakat osztotta ki a nap legjobbjainak, de megköszönte mindazok segítségét is, akik a rendezvényt támogatták, lebonyolításában segítettek.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Riporter


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com