Központi tanévnyitó az egri Bazilikában
Írta: Eleven Televízió   
2017. augusztus 26. szombat, 09:23
Bár a diákoknak is véget ér lassan a nyári vakáció, a pedagógusoknak már korábban elkezdődött a munka. Az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő köznevelési intézmények pedagógusainak tanévnyitó Veni Sanctéját augusztus 24-én, csütörtökön, délelőtt 10.00 óra és délután 13.00 óra között tartották az egri Bazilikában.
A rangos eseményen a mezőnyárádi Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskola tantestülete is meghívást kapott, illetve képviseltette magát. 10 órától három előadást hallgathattak meg a résztvevők a zsúfolásig megtelt székesegyházban, melyek segíthetik az oktató, nevelő munkát ez elkövetkező nevelési évbe. Fél 12-kor kezdődött a tanévnyitó szentmise, melyet Dr. Ternyák Csaba érsek úr közösen celebrált az oktatási intézmények lelkipásztoraival. A főpásztor prédikációjában külön hangsúlyt kapott Krisztus követésének fontossága.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A szentmise után került sor a Szent Gellért díjak átadására. A Szent Gellért díjat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alapította azzal a céllal, hogy lehetőséget teremtsen a katolikus közoktatásban végzett kiemelkedő munka elismerésére. Az együttlét segített a pedagógusoknak abban, hogy ne csak szakmailag, de lelkiekben is felkészülve kezdhessék a 2017-18-as tanévet.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com