Augusztus 20. Mezőkeresztesen - teljes felvétel
Írta: Eleven Televízió   
2017. augusztus 26. szombat, 00:00
alt
Reggel 9 órától került sor Szent István király ünnepe alkalmából az államalapítás évfordulójáról megemlékező ünnepségre Mezőkeresztesen, augusztus 20-án, illetve sor került az új lisztből készült kenyér megszentelésére is. A korábbi évekkel ellentétben az esős időjárás miatt nem a Városháza előtti téren, hanem az IKSZT épületében került sor az eseményre. A Zoller János karnagyúr által vezetett Mezőkeresztesi Férfikórus közreműködésével felcsendülő Himnusz után elsőként Majoros János polgármester tartotta meg ünnepi beszédét. Ezt követően pedig Tállai András miniszter-helyettes, országgyűlési képviselő is megosztotta ünnepi gondolatait a megjelentekkel.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A magvas gondolatok után a Mezőkeresztesi Férfikórus előadásában csendültek fel bükkaljai népdalok. Ezt követően a Mezőkövesdi Matyó Népművészeti Egyesület néptáncos párjának, Klubuk Renátának és Almási Zoltánnak a fellépése következett. Majd a Szervita Nővérek Gyermekotthon lakóinak verses műsorára került sor.

Az új lisztből készült kenyeret Hajdu Ferenc református lelkipásztor és Dr. Linczenbold Levente plébános áldotta meg, majd a város polgármestere szeletelte fel, ezek után pedig szétosztásra került a résztvevők között. Miközben a jelenlévők részesültek az új kenyérből, addig ismét a színpadra lépett a Matyó Népművészeti Egyesület néptáncos párja. Legvégül pedig a Szózat közös eléneklése zárta a megemlékezést.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com